Η Μποτσουάνα θα γίνει η πρώτη χώρα από τη Νότια Αφρική που θα γίνει τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου την επόμενη χρονιά.Στις 9 Μαρτίου υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ITB Berlin και του Υπουργού τουρισμού της Μποτσουάνα .

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Tshekedi Khama της Μποτσουάνα, “Ο τουριστικός οργανισμός της Μποτσουάνα άρπαξε την ευκαιρία να γίνει χώρα -εταίρος της ITB Berlin το 2017, προκειμένου να μοιραστεί τα επιτεύγματά της στη διατήρηση της φύσης με τον υπόλοιπο κόσμο και να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον προς το μέρος της. Ο ρόλος της Μποτσουάνα ως χώρα- εταίρου στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική  έκθεση του κόσμου θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη προσοχή της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Δεν θα προσελκύσει μόνο τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με τις τουριστικές επιτυχίες , αλλά θα επικεντρώσει την προσοχή παγκοσμίως σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη. Στο παρελθόν η Μποτσουάνα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία που έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη παγκοσμίως.Η Μποτσουάνα θα επωφεληθεί επίσης από τη φετινή πεντηκοστή επέτειο της ΙΤΒ του Βερολίνου. Πολυάριθμες δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα μας δώσουν την ευκαιρία να προωθήσουμε τηςχώρας μας ως τουριστικό προορισμό και να βελτιώσουμε τις αποδόσεις μας στην επενδύσεις. ”

“Η Μποτσουάνα είναι το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Αφρικής», λέει ο David Ruetz, επικεφαλής της ΙΤΒ του Βερολίνου. “Δύο αντίθετα φυσικά χαρακτηριστικά χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα: η έρημος Καλαχάρι και η λεκάνη του Okavango με πολλά είδη ζώων, μεγάλα δάση και αμέτρητα ρυάκια που χύνονται σε μικρές λίμνες. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, οι επισκέπτες στα ταξίδια και στα σαφάρι μπορούν να θαυμάσουν τη μοναδική πανίδα και χλωρίδα. Η ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, η ζεστή φιλοξενία που έδειξαν οι πολίτες της, καθώς και ο βιώσιμος τουρισμός κάνουν την Μποτσουάνα έναν απαράμιλλο προορισμό διακοπών στη νότια Αφρική. Το γεγονός ότι σχεδόν το 40 % της επιφάνειας της χώρας έχει κηρυχθεί ως εθνικό πάρκο ή φυσικό καταφύγιο είναι μαρτυρία για τις υποδειγματικές προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την ενεργό διατήρηση τη φύσης. ”

Το 2016 η Μποτσουάνα γιόρτασε 50 χρόνια ανεξαρτησίας. Συχνά αναφέρεται ως ένα από τα τελευταία εναπομείναντα <<κοσμήματα>> της Αφρικής,γι αυτό η χώρα έσπευσε να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της ως τουριστικός προορισμός. Η Δημοκρατία της Μποτσουάνα συμμετέχει στην έκθεση ITB του Βερολίνου κάθε χρόνο από το 1984, με στόχο να κάνει τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα αξιοθέατα της. Δίπλα στην βιομηχανία διαμαντιών, τον πιο σημαντικό κλάδο της οικονομίας, ο τομέας του τουρισμού σήμερα αντιπροσωπεύει ήδη το πέντε τοις εκατό του ΑΕΠ.