Οι κρατήσεις των πτήσεων στο Μπουένος Άιρες αυξήθηκαν κατά 25% για τον Ιούλιο-Δεκέμβριο του 2018 και οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι η δυναμική αυτή θα διατηρηθεί και το 2019.

Το Λονδίνο ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σημείο προέλευσης της Ευρώπης με 76%, ακολουθούμενη από τη Φρανκφούρτη +39%, τη Μπογκοτά +23%, τη Μαδρίτη +17% και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής +16%.

Οι ξένες δαπάνες για τουριστικές δραστηριότητες αυξήθηκαν επίσης κατά 5,2%, στα 25 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό, τι το 2017, ενώ το ποσοστό πληρότητας δωματίων στα ξενοδοχεία παρουσίασε σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, το οποίο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά χρόνων μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2018 στο +58%.

Η ανάπτυξη μπορεί να αποδοθεί σε δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτον, στο ότι το Μπουένος Άιρες χαρακτηρίστηκε ως πόλη παγκόσμιας κλάσης και πρόσφατα το Economist την κατονόμασε ως την πιο ζωντανή πόλη της Λατινικής Αμερικής και δεύτερων στην αύξηση των διεθνών πτήσεων.

Η Norwegian Air άνοιξε τον δρόμο με τις πτήσεις χαμηλού κόστους μακρινών αποστάσεων απευθείας από το Λονδίνο, ενώ τους επόμενους μήνες, θα υπάρχουν νέες συνδέσεις στη Ζυρίχη και στο Λος Άντζελες, οι οποίες προβλέπεται να προσθέσουν περίπου 38.700 περισσότερους τουρίστες ετησίως.