Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μόλις μία μέρα πριν από την νέα αναθεώρηση του φωτεινού σηματοδότη, ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να μετακινήσει χώρες στην ταξιδιωτική λίστα. Η αναθεώρηση της λίστας θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Μιλώντας στα Μέσα σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου, ρωτήθηκε εάν ενδέχεται να προστεθούν περισσότερες χώρες στον πράσινο κατάλογο στην αυριανή επισκόπηση.

Προτεραιότητα η προστασία

“Θέλω να ξέρετε ότι δεν θα διστάζουμε να μετακινήσουμε χώρες από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί ή στην κόκκινη, εάν πρέπει να το κάνουμε, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η προτεραιότητα είναι η συνέχιση της διάθεσης εμβολίων. Καθώς και η προστασία του λαού μας”.

Όπως υπογράμμισε το καθεστώς φωτεινού σηματοδότη και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για όσους επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθορίζονται από τα δεδομένα.

Μπόρις Τζόνσον: “Θα προσπαθήσουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ταξιδέψουν”

“Θα προσπαθήσουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ταξιδέψουν, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον. Ξέρω ότι θέλουν πολλοί άνθρωποι να το κάνουν.

Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε τις χώρες στην κόκκινη ή στην πορτοκαλί λίστα αν είναι απαραίτητο”.

Το WTTC προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο

Εν τω μεταξύ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ότι “κινδυνεύει να αυξήσει την απομόνωση εάν συνεχίσει να κρατά τις πόρτες του κλειστές στα διεθνή ταξίδια”.

Το WTTC είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “έχασε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του” που αποκτήθηκε από την πρώιμη επιτυχία του στη διάθεση εμβολίων.

Το Συμβούλιο υπενθύμισε ότι σύμφωνα με στοιχεία στις δύο εβδομάδες από τις 17 Μαΐου, όταν εισήχθη το σύστημα φωτεινού σηματοδότη της βρετανικής κυβέρνησης για ταξίδια, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 2.000% και την Ισπανία κατά 435%, σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν.

Και κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προσθέσει περισσότερες χώρες στον πράσινο κατάλογο, χρησιμοποιώντας μια “προσέγγιση βάσει κινδύνου”.