Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επανεκκίνηση συνεδρίων και εκθέσεων από την 1η Οκτωβρίου 2020.

Μιλώντας από την Downing Street σε διάγγελμα του για τον “οδικό χάρτη” που η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Και ότι οι Τοπικές Αρχές θα έχουν εξουσία να ακυρώσουν εκδηλώσεις MICE αν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Όπως είπε ο Μπόρις Τζόνσον θα υπάρξουν πιλοτικά γεγονότα και εκδηλώσεις πριν από το άνοιγμα.

“Από τον Οκτώβριο, σκοπεύουμε να επαναφέρουμε το κοινό στα στάδια και να επιτρέψουμε να ξαναρχίσουν συνέδρια και άλλες επιχειρηματικές εκδηλώσεις, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον. Και όλα αυτά στο πλαίσιο Covid Secure, για την επιτυχή έκβαση τους”.

Τα προσωρινά νοσοκομεία (Nightingale) λόγω κρίσης κορωνοϊού στο ExCeL London, το NEC, το Harrogate Convention Center και το Manchester Central, θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2021.

Και ακόμα δεν είναι σαφές το πως θα λειτουργήσουν εκδηλώσεις MICE σε αυτούς τους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της World Travel Market London, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ExCeL την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Η βρετανική βιομηχανία MICE είναι σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις λεπτομέρειες των πιλοτικών εκδηλώσεων. Μία πρόβα και ευκαιρία να δοκιμαστεί η ικανότητα του κλάδου στην διοργάνωση εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, εν’ μέσω πανδημίας.