volkan-mpura«Το γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη γνωριμία με τις μπύρες από τις μοναδικές μικροζυθοποιίες και τις τοπικές γεύσεις της χώρας μας συνεχίζεται» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Δέσπονα Μαυρομάτη ιδιοκτήτρια του ΖΥΘΟΥ, ένθερμου υποστηρικτή των ελληνικών προϊόντων.

Ο δεύτερος σταθμός μετά την όμορφη Κέρκυρα (κερκυραϊκή μικροζυθοποιία) είναι το νησί της Σαντορίνης, ένα από τα ομορφότερα νησιά του πλανήτη.

Η ιδιαίτερη γεύση των τοπικών προϊόντων του ηφαιστειογενούς νησιού, έχει ενσωματωθεί στα χαρακτηριστικά της Volkan Santorini Beer μιας μπύρας που διακρίθηκε με το βραβείο «New Product Innovation of the Year” Καινοτόμο Προϊόν της Χρονιάς), στην παγκοσμίου φήμης διοργάνωση “International Beer Awards 2013”, στο 9ο Canadean International Beer Strategy Conference, στην Πράγα της Τσεχίας.

«Η πρώτη σε εξαγωγές ελληνική μικροζυθοποία» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διευθυντής Εξαγωγών της επιχείρησης Δημήτρης Σειτανίδης, βρίσκεται ήδη στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές αλλά και σε επιλεγμένα σημεία ελληνικών αλυσίδων τροφίμων.

Μικροζυθοποιίες: Μια νέα διεθνής τάση

Οι μπύρες που παράγονται από τις μικροζυθοποιίες έχουν πλέον δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια καταναλωτική τάση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την…εκρηκτική γεύση και ένα brand name γνωστό σε όλο τον κόσμο, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας που είναι ήδη πολύ πλούσια: Καναδάς, Αυστραλία, Κίνα, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία , Δανία και τα επόμενα βήματα είναι στη γειτονική Ιταλία, τη Γαλλία ακόμη και τη Βραζιλία!

H Volkan είναι ένα premium προϊόν που περικλείει την πλούσια αγροτική κληρονομιά του νησιού. Οι έξοχες μπύρες της υποστηρίζουν τις τοπικές αγροτικές παραδόσεις, τα αρώματα και τις γεύσεις του και τις εδαφοκλιματικές του ιδιαιτερότητες.

Με γεύσεις κίτρινων φρούτων, πιπεράτες γεμάτες ,με καπνισμένο μέλι, αρώματα ελιάς αλλά και πικρής σοκολάτας , οι διαφορετικές γεύσεις της Volkan φιλτράρονται με αυτό το μοναδικό ηφαιστειακό νερό, πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Σε ανταπόδοση του ελληνικού και τοπικού brand name η Volkan και ο ιδιοκτήτης της έχουν δωρίσει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού χρέους στο Grece Debt Free (Ελλάδα χωρίς χρέος).