Με 70 νέα αεροσκάφη θα λειτουργεί η νέα Alitalia, σύμφωνα με το σχέδιο του Ιταλικού υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ένα σχέδιο που θα παρακολουθείται στενά από τις Βρυξέλλες όχι μόνο για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα 3 δις ευρώ που διατίθενται από την κυβέρνηση, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία ακολουθεί με συνέπεια όσα έχουν συμφωνηθεί.

Το υπουργείο παρουσίασε το σχέδιο του (περίπου εξήντα σελίδες). Αυτό προβλέπει 65 με 70 αεροσκάφη, λιγότερο από τα 112 αεροσκάφη της τρέχουσας Alitalia.

Είναι ένας σχεδόν υποχρεωτικός μειωμένος στόλος, με τις οδηγίες της Κομισιόν. Πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνουν ότι ζήτησαν από τις ιταλικές αρχές να λάβουν υπόψη τους τις αναλύσεις της αγοράς. Αναλύσεις που εκτιμούν το 2021 πτώση 40% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Για το λόγο αυτό, οι Βρυξέλλες απέρριψαν το σχέδιο που πρότεινε το υπουργείο Μεταφορών για την Alitalia με 93 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού Τύπου “η νέα Alitalia θα έχει 6.500 υπαλλήλους, δηλαδή 4.000 λιγότερους”.
Κάτι που διαψεύδει ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Stefano Patuanelli. Και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Alitalia δεν θα προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Η νέα διοίκηση της, με επικεφαλής τον Fabio Lazzerini, εργάζεται στην ανάπτυξη σχεδίου για τον αερομεταφορέα, ο οποίος θα ανακοινωθεί επισήμως τον Οκτώβριο.