mykonos1705«Εμπρός για τις Κυκλάδες» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Στο αφιέρωμά της η αυστριακή εφημερίδα  ονομά ζει τα δύο νησιά ως «τα δύο μαργαριτάρια των Κυκλάδων» και κάνει λόγο για τις ομορφιές και τις δυνατότητες που προσφέρουν για «να απολαύσει κάποιος ως επισκέπτης στην Ελλάδα, πολύ ήλιο, ξεκούραση και θαλασσινή ατμόσφαιρα».

 

Τα ρομαντικά ελληνικά νησιά διακοπών έχουν να προσφέρουν το κατάλληλο πρόγραμμα για κάθε μέλος της οικογένειας.Από τους περιπάτους στην ολοζώντανη παλιά πόλη, τις χαρές στο κολύμπι στους ονειρώδεις κολπίσκους, μέχρι τις πολιτιστικές περιηγήσεις σε αρχαίες τοποθεσίες και αξιοθέατα.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «τα δύο μαργαριτάρια των Κυκλάδων» στο Αιγαίο, η Σαντορίνη και η Μύκονος, μαγεύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες. Με τη βαθυγάλανη θάλασσα,τα απαστράπτοντα λευκά σπίτια,τα πολύχρωμα παράθυρα και τα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης είναι τα μερικά απο τα στοιχεία που συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό γύρω απο τα νησιά.

Η Σαντορίνη ελκύει με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τον διάκοσμό της, προσφέροντας, ως νησί του πολιτισμού, χρωματιστές ακρογιαλιές, κολπίσκους, απόκρημνες βραχώδεις ακτές. Έχοντας μεγάλη φήμη για τα γραφικά ηλιοβασιλέματα χαρακτηρίζεται ως ιδανικός τόπος για όσους ζητούν να περάσουν τον μήνα του μέλιτος και για τους ερωτευμένους, ενώ, όποιος την επισκεφθεί μια φορά, επιθυμεί να επιστρέψει, σημειώνει η εφημερίδα.

matrix24