Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σιδηροδρομικά εισιτήρια στη μισή τιμή θα διατεθούν προς πώληση στη Βρετανία, σε μια κυβερνητική προσπάθεια να δοθεί ώθηση στα σιδηροδρομικά ταξίδια.
Τα εισιτήρια τίθενται σε κυκλοφορία από σήμερα για ταξίδια μεταξύ 25 Απριλίου και 27 Μαΐου.

Πολλαπλές εταιρείες συνεργάζονται για πρώτη φορά για να προσφέρουν σε εθνικό επίπεδο εξοικονόμηση χρημάτων στα εισιτήρια, σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Οι εκπτώσεις περιλαμβάνουν τα ταξίδια από Λονδίνο προς Εδιμβούργο, από 44 λίρες σε 22 λίρες και από Λονδίνο προς Κάρντιφ, από 47 λίρες σε 25 λίρες.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά από τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής πώλησης, ενώ το ποσοστό έως και μισής τιμής ισχύει για μια σειρά από εισιτήρια εκτός αιχμής σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε: “Για πρώτη φορά, οι φορείς εκμετάλλευσης σε όλη τη σιδηροδρομική βιομηχανία ενώνονται για να βοηθήσουν τους επιβάτες που αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, προσφέροντας έως και 50% έκπτωση σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο εισιτήρια σε ταξίδια σε όλη τη Βρετανία”.

Η Jacqueline Starr, διευθύνουσα σύμβουλος της Rail Delivery Group, πρόσθεσε: “Θέλουμε όλοι να μπορούν να επωφεληθούν από τα ταξίδια με το τρένο, επειδή είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ταξίδι, είναι ένας τρόπος να συνδεθούν όλοι με τους ανθρώπους, τα μέρη και τα πράγματα που αγαπούν.

“Στο πλαίσιο του Great British Rail Sale οι πελάτες θα απολαύσουν πάνω από ένα εκατομμύριο μειωμένα εισιτήρια, ώστε να μπορούν να εξερευνήσουν μερικές από τις φανταστικές τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες με τον σιδηρόδρομο”.