του Χάρη Ντιγριντάκη

Τζακ Ποτ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα κερδίζει η Brown Hotels. Πρόκειται για το απόσταγμα του μεγάλου deal που διενεργείται τούτη την περίοδο στα παράλια της Αττικής από το νέο μεγάλο παίκτη στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, που όπως φαίνεται ενισχύει το χαρτοφυλάκιο του με τη δημιουργία εμβληματικών ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Eurobank στην οποία ανήκει το ακίνητο, η Brown Hotels απέκτησε το τεράστιο ξενοδοχειακό οικοδόμημα στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

Πρόκειται για το επονομαζόμενο και ως «Ξενοδοχείο της Χούντας», που βρίσκεται κατά μήκος της λεωφόρου, ψηλά στο λόφο, απ’ όπου είναι ανεμπόδιστη η θέα στην παραλία και εκτείνεται έως τη θάλασσα. Αφορά στο μεγαλύτερο τουριστικό έργο στην Ελλάδα που έμεινε ημιτελές και σχεδόν μισό αιώνα μετά παραμένει ένα κτίριο – φάντασμα σε μια έκταση 65 στρεμμάτων, σε τρία διπλανά τμήματα που περιλαμβάνουν το κεντρικό κτίριο (ξενοδοχείο) και δύο σειρές bungalows. Βάσει του πλάνου, το συγκρότημα θα είχε συνολική δυναμικότητα 400 και πλέον δωματίων, ένα μεγαλόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες και για λόγους που δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ, παρέμεινε γιαπί από το 1973.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόσφατα Brown Hotels και Ελλάκτωρ έδωσαν τα χέρια για τη ριζική ανακατασκευή του συγκροτήματος, deal που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Λέγεται μάλιστα ότι η Ελλάκτωρ θα αναλάβει και τη ριζική ανακαίνιση έτερου αποκτήματος της ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδας Brown Hotels στο Σούνιο. O λόγος για το πρώτο Resort Project της εταιρείας στην Ελλάδα στην Πουνταζέζα όπου θα ανεγερθεί 5 αστέρων ξενοδοχείο 179 δωματίων και σουιτών με αντίστοιχες υπηρεσίες συνολικής δαπάνης 35 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Brown Town ανήκει στο πανίσχυρο fund, με ειδίκευση στο Real Estate, Aroundtown, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Το ξενοδοχείο του Κοσκωτά

Ιστορικά η εν λόγω μονάδα που έπεσε θύμα της Χούντας, λεγόταν για πολλά έτη και «Ξενοδοχείο Κοσκωτά». Ο επιχειρηματίας και τραπεζίτης φέρεται ότι το ήθελε ασμένως και το είχε αγοράσει πολύ πριν ξεσπάσει το περίφημο σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, σκοπεύοντας να επενδύσει εκεί. Από το 2016 έχει περάσει στον έλεγχο της Eurobank η οποία πάντως βρισκόταν μέχρι πρότινος σε συζητήσεις και με έτερο επενδυτή και δεν αποκλείεται στο λυκαυγές του 2022 να υπάρχουν ανακοινώσεις. Κοινός τόπος είναι ότι η εν λόγω αγοραπωλησία δίνει νέα διάσταση στον όρο Αθηναϊκή Ριβιέρα.