Παρά την πρόσφατη απόφαση για αναβολή των τουρνουά γκολφ στην Αυστραλία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Μόλις πριν λίγο, η Golf Australia ανακοίνωσε ότι και τα τρία μεγάλα τουρνουά δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω των επιπλοκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κοροναϊού.

Το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα PGA, το Australian Open και το Australian Open γυναικών έχουν ακυρωθεί.

Θα είναι η πρώτη φορά από το 1945 που το ανοιχτό των ανδρών δεν θα ξεκινήσει.

«Πρόκειται για άνευ προηγουμένου και καίριο χτύπημα για το αυστραλιανό γκολφ και τους οπαδούς του», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της PGA της Αυστραλίας, Gavin Kirkman.

Όπως διαβεβαίωσε, τους πολλούς τελευταίους μήνες ήταν σε διεξοδική διαβούλευση με όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να βρεθεί τρόπος ώστε να διοργανώσουν με ασφάλεια και τα τρία γεγονότα.

«Αλλά ακόμη και με πολλαπλά σχέδια έκτακτης ανάγκης, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις. Και αυτό, δυστυχώς, είναι που πράξαμε» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία έχει κλείσει τα διεθνή σύνορά της από τον Μάρτιο. Ακόμη και για ταξίδια εσωτερικού, οι Αυστραλοί θα πρέπει να θέτουν εαυτούς σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών.

Το Australian Open και το Australian PGA Championship είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου, αλλά είχαν αναβληθεί με την ελπίδα ότι θα ήταν εφικτή η πραγματοποίησή τους τον Φεβρουάριο. Για την Αυστραλία δηλαδή τέλη καλοκαιριού. Τώρα πλέον, η διοργάνωση μεταφέρεται για το καλοκαίρι του 2021-2022.