Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ενθαρρυντική είναι η προοπτική ανάπτυξης της Accor την φετινή χρονιά, με ένα πλήρες πρόγραμμα νέων ξενοδοχειακών ανοιγμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ενώ το 2020 ήταν μια χρονιά πρωτοφανών προκλήσεων – οι οποίες έγιναν αισθητές στους τομείς των ταξιδιών και της φιλοξενίας – η Accor διατήρησε σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Και συνέχισε να υπογράφει νέα έργα, οδηγώντας σε έναν ισχυρό κατάλογο νέων ξενοδοχειακών ανοιγμάτων το 2021.

“Παρά τις καθυστερήσεις και τα προσωρινά κλεισίματα που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, συνεχίσαμε τη σταθερή δυναμική σε όλο τον αναπτυξιακό μας αγωγό, δήλωσε ο Agnes Roquefort, Global Διευθύνων Σύμβουλος Ανάπτυξης της Accor.

Και είμαστε αισιόδοξοι ότι η παγκόσμια διάθεση των εμβολίων Covid-19 θα οδηγήσει σε νέα εμπιστοσύνη στα ταξίδια. Και πολύ μεγαλύτερη αίσθηση προσωπικής ασφάλειας για ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό”.

Η υγιής οικονομική ικανότητα της Accor, η παγκόσμια εμβέλεια και το απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων κράτησαν την εταιρεία σε σταθερή θέση για να αντέξει τις προκλήσεις του 2020.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης και το οργανωτικό μοντέλο επέτρεψαν στον Όμιλο να επικεντρωθεί στην παροχή υποστήριξης και εξυπηρέτησης στους ιδιοκτήτες του, προγραμματιστές και συνεργάτες.

Τρόπος ζωής, το πιο ζωτικό τμήμα της Accor τα επόμενα χρόνια

Η κατηγορία τρόπου ζωής αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ζωντανά τμήματα της Accor τα επόμενα χρόνια.
Με τον αριθμό των ανοιγμάτων ξενοδοχειακού τρόπου ζωής να αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2023.

Επιπλέον, η κατηγορία τρόπου ζωής της Accor αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 5% των ετήσιων εσόδων του Ομίλου και 25% του αγωγού ανάπτυξης της εταιρείας κατά αξία.

Η πρόσφατη κοινοπραξία με την Ennismore, η οποία αναμένεται να κλείσει το β’ τρίμηνο του 2021, θα συμβάλει σε μια πλούσια ποικιλία πλατφόρμας που θα γίνει ακόμα πιο συναρπαστική φέτος με μοναδικά κομψά νέα ακίνητα να ανοίγουν τις πόρτες τους.

Συμπεριλαμβανομένου του Mondrian Shoreditch σε Λονδίνο, JO & JOE, Westbahnhof σε Βιέννη , SO / Sotogrande Resort & Spa σε Ισπανία και 25hours Hotel σε Ντουμπάι.

Το τμήμα πολυτελείας της Accor θα κάνει επίσης νέα ανοίγματα το 2021 με το Banyan Tree Doha στο Κατάρ και Raffles στο Ουνταϊπούρ και την Τζέντα.

Η Fairmont θα δει το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του Fairmont Century Plaza στο Λος Άντζελες, μαζί με το Fairmont Windsor στην Αγγλία.
Το Carton House, ένα ξενοδοχείο που διαχειρίζεται το Fairmont στο Δουβλίνο, το Fairmont Ramla σε Ριάντ, Fairmont Ambassador σε Σεούλ καθώς και στον κόλπο Tagazhout στο Μαρόκο.

Η Sofitel θα φέρει τη γαλλική πολυπλοκότητα σε αρκετούς νέους προορισμούς όπως η Σεούλ, το Χανγκζού και η Αδελαΐδα.

Οι ευκαιρίες μετατροπής που παρουσιάστηκαν το 2020 θα συνεχίσουν να είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης το 2021 και πέρα, καθώς η Accor έχει αναδειχθεί ως συνεργάτης επιλογής μεταξύ ανεξάρτητων ιδιοκτητών ξενοδοχείων.

Σε όλο το χαρτοφυλάκιο μάρκας του Ομίλου, οι κορυφαίες μάρκες για ευκαιρίες μετατροπής περιλαμβάνουν το The House of Originals (Luxury), MGallery (Upper Premium), Mövenpick (Premium), Grand Mercure (Premium), Mercure (Midscale), ibis Styles (Economy).

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτές οι μάρκες αντιπροσωπεύουν το 43% του αγωγού ανοίγματος της Accor τα επόμενα πέντε χρόνια.

Για παράδειγμα, το MGallery θα καλωσορίσει αρκετά νέα ξενοδοχεία σε βασικές τοποθεσίες πύλης φέτος.

Όπως το Orchard Hills Residences – MGallery στην Σιγκαπούρη, το Silveri – MGallery στο Χονγκ Κονγκ και το The Porter House Hotel – MGallery στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.