Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Φεβρουαρίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια και στα λιμάνια της χώρας.

Το προσωπικό ασφαλείας ελέγχου συνόρων θα συμμετέχει στην «μεγαλύτερη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων εδώ και χρόνια» -όπως την χαρακτηρίζει το σωματείο Δημόσιας και Εμπορικής Υπηρεσίας (PCS)- με οικονομικά αιτήματα.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1 Φεβρουαρίου και να διαρκέσει έως τις 7 το πρωί στις 2 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση συνιστά στους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την ημερομηνία να ελέγξουν τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές συμβουλές. Επίσης, να είναι προετοιμασμένοι για μεγαλύτερες ουρές από το κανονικό.
Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το eGates συνιστάται, να το κάνει.

«Εάν ταξιδεύετε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω οποιουδήποτε σημείου εισόδου, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αναστάτωση και να ελέγξετε πριν ταξιδέψετε», αναφέρει η δήλωση του υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του σωματείου Δημόσιας και Εμπορικής Υπηρεσίας (PCS), συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Συνοριακής Δύναμης, είχαν απεργήσει επίσης -για 8 ημέρες- την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.