Η ITA Airways ανακοίνωσε το άνοιγμα των πωλήσεων για τη νέα απευθείας σύνδεση Ρώμη – Ντακάρ, ξεκινώντας από τις 3 Ιουλίου.

Η νέα πτήση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• Ρώμη – Ντακάρ με τέσσερις εβδομαδιαίες συχνότητες: από Ιούλιο έως Οκτώβριο, το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από τη Ρώμη Fiumicino στις 3:30 μ.μ. (τοπική ώρα) και άφιξη στη Σενεγάλη στις 7:30 μ.μ. (Τοπική ώρα). Από τις 27 Οκτωβρίου, η αναχώρηση από το Fiumicino θα είναι στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα) και η άφιξη στο Ντακάρ στις 8:10 μ.μ. (τοπική ώρα).

• Ντακάρ – Ρώμη με τέσσερις εβδομαδιαίες συχνότητες: από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, η αναχώρηση από το αεροδρόμιο Dakar Blaise Diagne έχει προγραμματιστεί στις 23:40 (τοπική ώρα), με άφιξη στη Ρώμη Fiumicino το επόμενο πρωί στις 7:20 π.μ. (τοπική ώρα). Από τις 27 Οκτωβρίου, η αναχώρηση θα γίνει στις 23:50 (τοπική ώρα), με άφιξη στη Ρώμη στις 6:25 π.μ.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με το νέας γενιάς και τεχνολογικά προηγμένο Airbus A321neo.

Το A321neo είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος της οικογένειας Airbus A320neo και προσφέρει απόλυτη εμβέλεια και επιδόσεις. Αποτελεσματικό και αθόρυβο, το νέο A321neo μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερο από 20 τοις εκατό χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 ανά θέση και επιτρέπει 50 τοις εκατό μείωση του θορύβου σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Είναι το πρώτο στενό αμάξωμα που έχει διαμορφωθεί με τρεις ξεχωριστές κατηγορίες: Business Class (12 θέσεις), Premium Economy (12 θέσεις) και Economy (141 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων 12 για Comfort Economy). Οι εσωτερικοί χώροι της καμπίνας, εξ ολοκλήρου σχεδιασμένοι από τον Walter de Silva, ενσωματώνουν τέλεια την τυπική ιταλική κομψότητα και στυλ.

Το άνοιγμα της νέας πτήσης Ρώμη – Ντακάρ αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό προϊόν για την αεροπορική εταιρεία και είναι η δεύτερη νέα πτήση προς την αφρικανική ήπειρο που απογειώνεται το καλοκαίρι του 2024.

Με αυτό το νέο άνοιγμα στη θερινή σεζόν του 2024, η ITA Airways θα εκτελεί 57 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων 16 εσωτερικού, 26 διεθνών και 15 διηπειρωτικών.

Επιπλέον, στην αιχμή του καλοκαιριού, η εταιρεία θα πετάξει σε 10 επιπλέον εποχικούς προορισμούς, επιλεγμένους από τους πιο δημοφιλείς μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κροατία και τα ιταλικά νησιά, προσβάσιμοι μέσω απευθείας πτήσεων από τη Ρώμη Fiumicino και το Milan Linate (Ρόδος , Ίμπιζα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Μενόρκα, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Λαμπεντούζα, Παντελερία, Σπλιτ και Κεφαλονιά – οι δύο τελευταίες μόνο από τη Ρώμη Fiumicino).