Η Ryanair ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας βάσης στο Αγκαντίρ με δύο αεροπλάνα  – μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων – και 55 εβδομαδιαίες πτήσεις που συνδέουν το Αγκαντίρ με επτά ευρωπαϊκές χώρες και 25 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων 16 νέων (Μπολόνια, Βρυξέλλες, Ρώμη, Δουβλίνο) , Παρίσι, Πόρτο, Τουλούζη,…) αυτό το χειμώνα 2021/2022, τοποθετώντας το Αγκαντίρ ακόμη περισσότερο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Eddie Wilson είπε:

« Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε τη νέα μας βάση στο Αγκαντίρ, η οποία αντιπροσωπεύει μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων , την τρίτη μαροκινή βάση μας. Απολαύσαμε μια εξαιρετική συνεργασία με αυτό το αεροδρόμιο από την πρώτη πτήση μας από το Αγκαντίρ το 2008 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε στην περιοχή μετά από 13 επιτυχημένα χρόνια.

Καθώς το Μαρόκο έχει την πιο αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού στην Αφρική, θέλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την οικονομική ανάκαμψή του , καθώς και την περιφερειακή και διεθνή συνδεσιμότητα και να θέσουμε το Αγκαντίρ ως κορυφαίο χειμερινό προορισμό, με υπέροχα ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλά άλλα”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Τουριστικού Γραφείου του Μαρόκου, Adel el Fakir είπε:

« Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη νέα συνεργασία. Πράγματι, το άνοιγμα αυτής της νέας βάσης Ryanair θα επιτρέψει σε πολλούς ταξιδιώτες από τις στρατηγικές μας αγορές να ανακαλύψουν το Αγκαντίρ, πάντα ηλιόλουστο, τις παραλίες παγκόσμιας κλάσης, τα θαύματα του, την ενδοχώρα του και φυσικά τη νέα συνοικία Taghazout, ένα hotspot για καταδύσεις γκολφ, σέρφινγκ και γιόγκα. Χάρη στην αξιοσημείωτη σχέση μας με τη Ryanair, μαζί φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την επιτυχία του Agadir μεταξύ των καλύτερων προορισμών στον κόσμο ».