Η Ryanair σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τη βάση της στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο του 2023, μετά τη σύντομη παραμονή της στη δανική πρωτεύουσα το 2015.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους επενδύει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στη νέα βάση, με δύο αεροσκάφη Boeing 737 και έως και 100 άμεσες θέσεις εργασίας για πιλότους, πλήρωμα καμπίνας και μηχανικούς. Η βάση θα συμπληρώσει την υπάρχουσα δανική βάση της στο Billund.

Η Ryanair θα προσφέρει 24 δρομολόγια από την Κοπεγχάγη για τη χειμερινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένων νέων δρομολογίων προς Ντίσελντορφ, Φάρο, Παρίσι και Βαρσοβία. Ο αερομεταφορέας θα αυξήσει επίσης τις συχνότητες στις πόλεις Γκντανσκ και Κρακοβία.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι η νέα βάση θα αυξήσει την ετήσια επισκεψιμότητα από 2,3 εκατομμύρια επιβάτες σε σχεδόν τρία εκατομμύρια.

Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι η νέα βάση θα της επιτρέψει να προσφέρει «ανταγωνισμό χαμηλού ναύλου και επιλογές για αναχωρήσεις νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ αφίξεις στην Κοπεγχάγη».

Η Ryanair καλεί επίσης τη Δανική Ρυθμιστική Αρχή να μειώσει τις υψηλές χρεώσεις αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, οι οποίες υποστηρίζει ότι «συνεχίζουν να εμποδίζουν την ανάκαμψη της Κοπεγχάγης μετά την Covid». Ως έχει, η χωρητικότητα της Κοπεγχάγης είναι στο 85% των όγκων της πριν από την Covid.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους λέει ότι το αεροδρόμιο θα πρέπει να «ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών άλλων αεροδρομίων της ΕΕ, τα οποία μετά την Covid μείωσαν τα τέλη αεροδρομίων για να ανακτήσουν την αύξηση της κυκλοφορίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε:

«Σε μια εποχή που το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης υστερεί σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη με τα υψηλά τέλη και την αποτυχία της να ανακτήσει την κυκλοφορία πριν από την Covid, η Ryanair καλεί τη Δανική Ρυθμιστική Αρχή να μειώσει τα τέλη CPH για να επιτρέψει σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να μετακυλίσουν αυτά τα χαμηλότερα τέλη στο τη μορφή χαμηλότερων αεροπορικών ναύλων και θα επιτρέψουν στην Κοπεγχάγη να ανακτήσει την κίνηση και τον τουρισμό πριν από την Covid.

«Οι Δανοί πολίτες και οι επισκέπτες που αναζητούν τους χαμηλότερους αεροπορικούς ναύλους για την Κοπεγχάγη χρησιμοποιούν εδώ και καιρό τον ιστότοπο Ryanair.com. Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι από τον Δεκέμβριο αυτοί οι χαμηλοί ναύλοι θα επεκταθούν πλέον σε αναχωρήσεις νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ και θα παρέχουν τις απαραίτητες επιλογές και τον ανταγωνισμό χαμηλών ναύλων στις κρατικές αεροπορικές εταιρείες υψηλών ναύλων της Δανίας SAS και NAS».

Για να γιορτάσει τη νέα βάση, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε εκπτώσεις θέσεων στη Δανία με 50.000 θέσεις από 229 DKK απλής μετάβασης. Οι θέσεις πρέπει να έχουν κλείσει έως τις 24 Αυγούστου 2023 για ταξίδια μεταξύ 1 Νοεμβρίου 2023 και 10 Δεκεμβρίου 2023.