Νέα διαδικασία για τις προσλήψεις προσωπικού που απασχολούνται στα Γραφεία Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) προβλέπει απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά .

Σύμφωνα με την απόφαση οι προσλήψεις του επιτόπιου προσωπικού στα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ γίνεται μετά από την έγκριση για την κίνηση της διαδικασίας πρόσληψης από την ΠΥΣ 33/2006 (Φ.Ε.Κ. 280/Α΄) .

Επίσης θα πρέπει να ακολουθήσει προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων και δημοσίευση της σε τουριστικά έντυπα της εκάστοτε χώρας, αφού ληφθούν υπόψη οι τοπικές συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Γνωμοδοτική εισήγηση του Προϊσταμένου του Γραφείου Εξωτερικού του ΕΟΤ
  • Εισήγηση της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού του ΕΟΤ προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ
  • Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ
  • Απόφαση Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με την οποία θα εγκρίνεται η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ και δημοσίευση περίληψης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σύναψη και υπογραφή εργασιακής σύμβασης ορισμένου χρόνου μεταξύ του ΕΟΤ, ο οποίος θα εκπροσωπείται από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Εξωτερικού του ΕΟΤ, και του υπαλλήλου που έχει επιλεγεί .

Με ευθύνη των Προϊσταμένων των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ ενημερώνεται η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ τρεις (3) μήνες νωρίτερα από τη λήξη των συμβάσεων του επιτόπιου προσωπικού, ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για τη διακοπή αυτών.

Η εργασιακή σύμβαση ορισμένου χρόνου έχει διάρκεια μέχρι δύο (2) έτη, με δυνατότητα ανανέωσης, αλλά χωρίς να δύναται αυτή να μετατραπεί σε σύμβαση αορίστου χρόνου.

Για την αποφυγή μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, ο ΕΟΤ δύναται να προβαίνει στην απόλυση του επιτόπιου προσωπικού μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος διάρκειας της σύμβασης και στην επαναπρόσληψή του μετά από το οριζόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή:dikaiologitika.gr