Aεροπορική εταιρεία στην Ινδία έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες ταξιδιώτες να βλέπουν πού κάθονται άλλες γυναίκες όταν επιλέγουν θέσεις στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το CNN, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους IndiGo Airlines που ιδρύθηκε το 2006 και πραγματοποιεί περισσότερες από 2.000 εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις ημερησίως στην Ινδία, δήλωσε ότι η λειτουργία, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους ή ως μέρος μιας οικογενειακής κράτησης, ευθυγραμμίζεται με το «#GirlPower ethos» της.

«Η IndiGo είναι υπερήφανη που ανακοινώνει την εισαγωγή ενός νέου χαρακτηριστικού που στοχεύει να κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία πιο άνετη για τις γυναίκες επιβάτες μας», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία και πρόσθεσε «Δεσμευόμαστε να παρέχουμε μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία για όλους τους επιβάτες μας και αυτή η νέα λειτουργία είναι ένα μόνο από τα πολλά βήματα που κάνουμε προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Αν και η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να βλέπουν πού κάθονται άλλες γυναίκες, οι επιθέσεις κατά γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια πτήσεων είναι συχνές.