Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η SITA πρωτοστατεί στην ανάπτυξη προγνωστικών αναλυτικών δεδομένων καινοτομίας για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια. Τόσο για τη μείωση των εκπομπών CO2 όσο και τη βελτίωση της εξοικονόμησης καυσίμων.

Ο παγκόσμιος πάροχος πληροφορικής για τη βιομηχανία αεροπορικών μεταφορών, ανακοίνωσε την εξαγορά της Safety Line SAS.
Μίας νεοσύστατης εταιρείας στο Παρίσι που ειδικεύεται σε ψηφιακές λύσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της αεροπορίας.

Με αυτήν την εξαγορά, η SITA θα επιταχύνει την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στην υπάρχουσα σουίτα λύσεων αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων.

Αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο Digital Day of Operations της SITA. Βοηθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση καυσίμων. Λαμβάνοντας ταυτόχρονα άμεσα και βιώσιμα μέτρα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Με τις αεροπορικές μεταφορές να αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, υπάρχει αυξανόμενη πίεση στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές τους.

Ταυτόχρονα, η πανδημία COVID-19 απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πιο λιτή τη λειτουργία των αεροσκαφών τους. Μειώνοντας ιδίως την δαπανηρή χρήση καυσίμων.

Χρήση δεδομένων για βελτίωση της ασφάλειας και της διαχείρισης κινδύνων

Με την ασφάλεια να αποτελεί βασικό πυλώνα της αεροπορίας παράλληλα με την αποτελεσματικότητα, η απόκτηση καλύπτει επίσης το SafetyCube. Μια λύση που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους αερομεταφορείς να διαχειρίζονται ενεργά την ασφάλεια και τη συμμόρφωσή τους.

Οι βασικοί πελάτες περιλαμβάνουν μεγάλα αεροδρόμια όπως το Paris-CDG και το Paris-Orly και εταιρείες όπως η  Airbus Helicopters. Καθώς και αεροπορικές εταιρείες και παρόχους από την κύρια πελατειακή βάση της SITA.
Η SITA, επομένως, θα είναι σε θέση να επεκτείνει την προσφορά της ώστε να συμπεριλάβει υπηρεσίες που βελτιώνουν την ασφάλεια σε υπάρχοντες πελάτες.