Του Χάρη Ντιγριντάκη

Ευοίωνες προοπτικές διανοίγονται για την Κωτσόβολος την περίοδο 2022/2023 με στυλοβάτες αναρρίχησης των μεγεθών της αφενός την διεύρυνση των πωλήσεων της στον τομέα των καταλυμάτων και αφετέρου τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών/καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των voucher.

Η Κωτσόβολος, προωθεί νέες επενδύσεις, ύψους 12,4 εκατ. ευρώ και προσβλέπει σε αύξηση πωλήσεων στα 700 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2022/2023.

Για το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται το άνοιγμα τουλάχιστον ενός ακόμη καταστήματος, πιθανότατα σε νησί, όπως άφησε να εννοηθεί σε εκδήλωση για την παρουσίαση των επιδόσεων της εταιρείας ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί 3 μετεγκαταστάσεις, 9 ανακαινίσεις και 20 έργα αναβάθμισης καταστημάτων.

Υπογραμμίζεται ότι το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και σε υποδομές τεχνολογίας.

Αυτή τη χρονιά η εταιρεία «ξεκλειδώνει» την πρώτη φάση αυτοματισμών της νέας αποθήκης στο Θριάσιο, όπου θα ενσωματωθούν οι δύο αποθήκες που διαθέτει σήμερα σε Μαγούλα και Ασπρόπυργο.

Θα λειτουργήσει πλήρως σε περίπου δύο χρόνια, διαθέτοντας 63.000 τ.μ., με 5.000 τ.μ. ρομποτικών αυτοματισμών που θα προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε εμπορικά γεγονότα τύπου “Black Friday”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βασιλάκος.

Τόνισε επίσης την ενίσχυση της υπηρεσίας εγκατάστασης, απόσυρσης αλλά και παράδοσης την ίδια μέρα, διευκρινίζοντας ότι η Κωτσόβολος ήταν η πρώτη εταιρεία retail που υιοθέτησε αυθημερόν παράδοση και πλέον διαχειρίζεται την πρόκληση της παράδοσης την ώρα που επιλέγει ο πελάτης.

Αναπτύσσει υπηρεσίες σε όλο το ταξίδι της συσκευής, από την αγορά και τη χρηματοδότηση μέχρι την παράδοση, την επισκευή και την ανακύκλωση.
Εξάλλου οι υπηρεσίες επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση των πωλήσεων και αντιστοιχούν σχεδόν το ήμισυ της οργανικής κερδοφορίας ως ποσοστό των πωλήσεων (return on sales).

Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν 13,2 εκατ. ευρώ επενδύσεις το οικονομικό έτος 2021/2022.

Τα 6,1 εκατ. ευρώ πήγαν στο άνοιγμα νέων καταστημάτων, εκ των οποίων δύο άνοιξαν στην Κύπρο, σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Επιπλέον 1,6 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν σε αυτοματισμούς της κεντρικής αποθήκης και 5,5 εκατ. ευρώ σε τεχνολογία. Επιπλέον η εταιρεία πρόσθεσε στο δυναμικό της μια αποθήκη ανταλλακτικών με 15.000 κωδικούς, για να υποστηρίζει καλύτερα υπηρεσίες μετά την πώληση.