Η διαμονή σε σουίτα αποτελεί όνειρο πολλών, όμως το τσουχτερό κόστος είναι εκείνο που αποτρέπει τους περισσότερους από το να κλείσουν ένα τέτοιο δωμάτιο. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η Upgradus. Πρόκειται για μια νέα διαδικτυακή δωρεάν πλατφόρμα που προσφέρει δωμάτια ξενοδοχείων στην Ευρώπη, σε χαμηλότερη τιμή.

Πως λειτουργεί

  • Η Upgradus λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ του ξενοδοχείου και του πελάτη, στο μεσοδιάστημα από την κράτηση έως και την άφιξη.
  • Ο πελάτης συνδέεται στην πλατφόρμα και πληκτρολογεί το που θα μείνει.
  • Στη συνέχεια, η Upgradus επικοινωνεί με το ξενοδοχείο συζητώντας για αναβάθμιση της κατηγορίας του δωματίου, εφόσον υπάρχει κάποιο καλύτερο δωμάτιο κενό.
  • Αφού υπάρχει δωμάτιο και προσφορά από το ξενοδοχείο, ο πελάτης μπορεί να αποδεχθεί ή να αρνηθεί την προσφορά, χωρίς επιπλέον κόστος, με τη διαδικασία να παραμένει ίδια.

« Κατά μέσο όρο η πληρότητα των ξενοδοχειακών δωματίων παγκοσμίως ανέρχεται στο 67%. Για τις σουίτες και τα πολυτελή δωμάτια, η πληρότητα τους κυμαίνεται περίπου στο 25%. Αυτό σημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος του έτους τα πολυτελή δωμάτια παραμένουν κενά. Αν αυτά τα δωμάτια γέμιζαν τα ξενοδοχεία θα αποκόμιζαν 1 δισ. ευρώ και η ξενοδοχειακή αγορά πάνω από 570 δισ. Έτσι σκέφτηκα αυτή την «win-win» πλατφόρμα.», εξηγεί ο Guy Ratcliffe, εμπνευστής και ιδρυτής της Upgradus.