Μια νέα σύγχρονη εφαρμογή κρατήσεων, με επίκεντρο το χρήστη, σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία AirBaltic, σε συνεργασία με την φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας Reaktor.

Κίνητρο για αυτή τη νέα καινοτόμα πρωτοβουλία αποτέλεσε η ταχύτητα ανάπτυξης του κλάδου των αερομεταφορών, η οποία καθιστά συνεχώς τα παλιά συστήματα κρατήσεων αναποτελεσματικά.

Η νέα εφαρμογή επιχειρεί να απλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία κράτησης, επιτρέποντας στο χρήστη να “κλείνει” όποια πτήση επιθυμεί χωρίς να ζητούνται επιπλέον στοιχεία, όπως ο αριθμός της ταυτότητάς του ή το μέγεθος των αποσκευών.

Σε τρία βήματα, ο υποψήφιος πελάτης της AirBaltic θα μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή πτήση, αφού με ένα κλικ θα παρουσιάζεται η καλύτερη δυνατή λύση, χωρίς να είναι ανάγκη να ψάξει ο ίδιος.

Οι χρήστες θα μπορούν να δουν το πλήρες κόστος της πτήσης, αναλυτικά και να το συγκρίνουν με αντίστοιχα οικονομικά πακέτα ή να προσθέσουν/αφαιρέσουν από την πτήση τους πρόσθετες παροχές ενώ, ανα πάσα στιγμή ο δυνάμει πελάτης την AirBaltic θα μπορεί να επιστρέψει στη σελίδα όπου έκανε την κράτηση και να συμπληρώσει τα στοιχεία του ή να ακυρώσει την πτήση, αφού η εταιρεία αντιλαμβάνεται πως για την οργάνωση ενός ταξιδιού απαιτείται χρόνος και σκέψη.