Δείγμα των επερχόμενων αλλαγών θεωρείται η παρουσίαση της νέας τουριστικής ιστοσελίδας της Κούβας με την επωνυμία VisitCuba.com, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να την χρησιμοποιεί τόσο για την ενημέρωσή του όσο και σαν online εργαλείο για τις κρατήσεις του.

Η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει εκτός από την τουριστική πληροφόρηση, λίστες με τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές εγκαταστάσεις του προορισμού, ημερολόγιο εκδηλώσεων, περιγραφή των σημαντικότερων αξιοθέατων, ενότητα ερωτήσεων/απαντήσεων, βίντεο, άρθρα επώνυμων δημοσιογράφων και ιστορικών, αναφορές στην μουσική κουλτούρα, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και φυσικά την διάσημη κουβανέζικη κουζίνα.

Για τις online κρατήσεις υπάρχουν ακόμη κάποιοι περιορισμοί για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, αλλά ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες τουριστικές αγορές και ιδιαίτερα για τον Καναδά και τις Ευρωπαϊκές. Τέλος, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα στην Κούβα, οι ειδικοί θεωρούν ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος τουριστικής προβολής και τουριστικής ανάπτυξης στην Κούβα ειδικά μέσω προσέλκυσης ξένων επενδυτών.