Τη βάση της στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ επαναλειτουργεί η Ryanair.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας  δυο αεροσκάφη θα πραγματοποιούν περισσότερες από 140 πτήσεις εβδομαδιαίως αυτό το καλοκαίρι.

Ο αερομεταφορέας προγραμματίζει 16 δρομολόγια προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, όπως τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Αλικάντε, τη Μάλαγα, το Φάρο και τη Βαλένθια.

Ο κ. Uel Hoey, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης του αεροδρομίου, δήλωσε: «Καθώς συνεχίζουμε να ανοικοδομούμε την επιχείρηση μετά την πανδημία, το να μπορέσουμε να καλωσορίσουμε ξανά τη Ryanair σε τόσο σημαντική κλίμακα αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς που έχει επενδύσει η ομάδα στο Μπέλφαστ για να εξασφαλίσει τη νέα βάση.

«Η Ryanair θα φέρει χαμηλούς ναύλους και μεγάλες επιλογές στην τοπική αγορά και αυτή η σημαντική επένδυση και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι θετικά νέα για αυτήν την περιοχή».

Ο κ. Dara Brady, διευθυντής ψηφιακής και μάρκετινγκ της Ryanair, πρόσθεσε: «Η Ryanair θα εκτελεί συνολικά 16 δρομολόγια αυτό το καλοκαίρι με δύο βασισμένα αεροσκάφη που αντιπροσωπεύουν μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων και τη δημιουργία περισσότερων από 950 συνολικών θέσεων εργασίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ».

Η αεροπορική εταιρεία επισήμανε ότι οι συγκεκριμένοι προορισμοί θα είναι μερικοί από τους πρώτους που θα επωφεληθούν από τη μείωση κατά 50% του βρετανικού φόρου (APD) από την 1η Απριλίου.