Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Άμστερνταμ μαλακώνει τo μήνυμα «Μείνετε Μακριά» (Stay Away), αλλά εξακολουθεί να θέλει να αποτρέψει τους θορυβώδεις τουρίστες.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτινάξει την εικόνα των τουριστών και ιδιαίτερα την προσέγγιση στο κέντρο της πόλης, με περιορισμένη επιτυχία.

Μετά την αποτυχία της εκστρατείας του 2023 που παροτρύνει τους μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν μακριά», η πόλη δοκιμάζει μια πιο ήπια προσέγγιση.

Ελπίζοντας να προσελκύσει «έναν διαφορετικό τύπο επισκεπτών», η νέα καμπάνια «Ανανεώστε την άποψη σας» (Renew Your View) ενθαρρύνει τους διεθνείς τουρίστες να δουν την πόλη μέσα από τα μάτια των ντόπιων.

Στοχεύοντας σε όσους «αναζητούν την αίσθηση και τη χυδαία ψυχαγωγία» στην περιοχή Red Light και σε coffe shop της πόλης, προωθεί μια διαφορετική πλευρά της, απαλλαγμένη από παραβατικές συμπεριφορές και πάρτι ακολασίας.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2025.

Γνωρίστε πραγματικά το Άμστερνταμ

Ζωγραφίζοντας την πόλη ως μέρος για «ιδέες, πρωτοβουλίες και έμπνευση», η καμπάνια «Ανανεώστε την άποψη σας» του Άμστερνταμ περιλαμβάνει ποδήλατα λουλουδιών, LGBTQ+ κουλτούρα και πράσινη ζωή.

Τονίζει την ποικιλομορφία των ανθρώπων και των απόψεων της πόλης, λέγοντας «το Άμστερνταμ σε κάνει να δεις πώς μπορείς να είσαι μόνο εσύ, ενώ δίνεις χώρο και σε άλλους».
Αλλά αν το να είσαι εσύ και ευπρόσδεκτος σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορείς στην περιοχή Red Light πίνοντας 10 μπύρες ή να τριγυρνάς στην πόλη μαστουρωμένος.

Δείτε τη νέα καμπάνια Renew Your View