Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb κυκλοφόρησε την νέα κατηγορία «ιστορικά ακίνητα» στον ιστότοπο της, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα ακόμη βήμα στη δέσμευση της για διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει επίσης δωρίσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ σε πολυάριθμους συλλόγους πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) για να υποστηρίξει την αποκατάσταση ιστορικών τοποθεσιών και σπιτιών, στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Η εταιρεία ενδιαφέρεται να προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί η ζήτηση για το σχεδόν 70% των ιστορικών κατοικιών που διατίθενται στην πλατφόρμα και υπάρχουν μόνο σε μονοπάτια που δεν είναι αστικά και είναι λιγότερο γνωστά.

Πάνω από 45.000 διαμονές πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΕ

Ταυτόχρονα, βάσει αυτής της κατηγορίας, η Airbnb προσφέρει πλέον πάνω από 45.000 διαμονές πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΕ.

«Οι οικοδεσπότες γιορτάζουν αυτή την κληρονομιά καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στα σπίτια τους, κερδίζοντας επιπλέον εισόδημα για να τους βοηθήσουν να διατηρηθούν, τόνισε ο Emmanuel Marill περιφερειακός διευθυντής της Airbnb σε EMEA.

Με αυξημένη ζήτηση για ταξίδια μακριά από τουριστικά hotspots και μέσω συνεργασιών με ενώσεις πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορούμε να υποστηρίξουμε βιώσιμα ταξίδια, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν την πλούσια ιστορία που κάνει την Ευρώπη τόσο ξεχωριστή και μοναδική».

Κριτικές πέντε αστέρων

Η Airbnb αποκάλυψε ότι πάνω από το 92% των κριτικών για ιστορικά σπίτια στην ΕΕ είναι πέντε αστέρων.

Σύμφωνα με την Airbnb, ένας τυπικός ιστορικός οικοδεσπότης στην EMEA κέρδισε περίπου 1.200 ευρώ μεταξύ της έναρξης της κατηγορίας τον Μάιο του τρέχοντος έτους έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αργά ταξίδια με τρένο

Τα κύρια σημεία δέσμευσης της Airbnb να διευκολύνει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν μέρη με παραδοσιακή κληρονομιά περιλαμβάνουν ένα αργό ταξίδι με τρένο που συνδέει εξαιρετικά ιστορικά σπίτια της σε όλη την ΕΕ μέσω μιας σιδηροδρομικής περιπέτειας σε συνεργασία με την Interrail.

Μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια της να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η Airbnb αγόρασε ένα σπίτι για ένα ευρώ στην ιστορική πόλη Sambuca στην Ιταλία και χρηματοδότησε επίσης την αναπαλαίωση του.

Heritage Academy σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Επιπλέον, η εταιρεία έχει εγκαινιάσει το Heritage Academy στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για οικοδεσπότες που σκοπεύουν να τοποθετήσουν τα ιστορικά σπίτια τους στην πλατφόρμα.

Πρόσφατα, η Airbnb εισήγαγε μια νέα μέθοδο αναζήτησης στις κατηγορίες της, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση στην ανακάλυψη εκατομμυρίων μοναδικών κατοικιών που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχαν.
Έτσι, οι 56 κατηγορίες Airbnb περιλαμβάνουν και ιστορικές κατοικίες με μια ξεχωριστή συλλογή κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς.