Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb λανσάρει μία νέα λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ασφαλείς τους μεμονωμένους ταξιδιώτες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται από οπουδήποτε.

  • Το 26% όλων των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν στην πλατφόρμα της το 2021 ήταν από μεμονωμένους ταξιδιώτες.
  • Περισσότερο από το 50% των διανυκτερεύσεων για μακροχρόνιες διαμονές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αφορούσαν μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία ασφαλείας για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Με τη νέα του δυνατότητα μεμονωμένων ταξιδιωτών, η Airbnb θα ενεργοποιεί αυτόματα μια ειδική εμπειρία εντός εφαρμογής όταν ένας μόνος επισκέπτης κάνει κράτηση ιδιωτικού ή κοινόχρηστου δωματίου.

Εκτός από τις συμβουλές ασφαλείας για μεμονωμένους ταξιδιώτες, η λειτουργία θα επιτρέπει επίσης στους επισκέπτες να μοιράζονται εύκολα το δρομολόγιο της κράτησης τους με ένα κλικ με άτομα που εμπιστεύονται, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το κοινόχρηστο δρομολόγιο περιλαμβάνει διεύθυνση καταχώρισης, κωδικό κράτησης και ημερομηνίες check-in και check-out.

Μόλις επιβεβαιωθεί μια κράτηση, η Airbnb θα στείλει αυτοματοποιημένα μηνύματα προτροπής στο νήμα μηνυμάτων με τον οικοδεσπότη με προτεινόμενες ερωτήσεις για την καταχώριση και τη γύρω γειτονιά.

Η Airbnb λέει ότι οι ερωτήσεις προέρχονται από έρευνα με έμπειρους μεμονωμένους ταξιδιώτες που έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με το τι τους βοηθά να αισθάνονται ασφαλείς στο δρόμο.

Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει αρχικά για αγγλόφωνους επισκέπτες και θα υποστηρίξει επιπλέον χώρες και γλώσσες το επόμενο έτος.
Επίσης, θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει ολόκληρες καταχωρίσεις σπιτιών.