Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα Small Luxury Hotels of the World (SLH) ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας της μάρκας ξενοδοχείων Considerate Collection.

Πρόκειται για luxury ξενοδοχεία με βιώσιμη δραστηριότητα, που αποδεικνύουν ότι η πολυτέλεια είναι συμβατή με τη αειφορία.

Η μάρκα φιλοξενίας που φημίζεται για το ποικίλο χαρτοφυλάκιο μπουτίκ ιδιοκτησιών της ανακοινώνει επίσης νέες βιώσιμες πρωτοβουλίες. Αυτές αποτελούν μέρος ενός ανανεωμένου στρατηγικού οράματος για την επέτειο των 30+1 ετών.

Από το Tabacón Thermal Resort & Spa που προωθεί τη βιοποικιλότητα στην Κόστα Ρίκα έως το πολιτιστικό Domaine de Manville στη Γαλλία, το Considerate Collection κάνει ντεμπούτο με 26 πρωτοποριακά ξενοδοχεία σε 16 χώρες. Με το καθένα από αυτά να πληροί τα υψηλότερα κριτήρια αειφορίας.

Η SLH έχει συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς παίκτες βιώσιμων ταξιδιών και φιλοξενίας. Με στόχο να να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο και διαφανές πλαίσιο.

Αυτοί περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Καθώς και την Greenview, της οποίας η πλατφόρμα είναι η μόνη αναγνωρισμένη από το GSTC ως εργαλείο βιώσιμης διαχείρισης του τουρισμού.

Οι πυλώνες της βιωσιμότητας

Οι πυλώνες της βιωσιμότητας της SLH, βασίζονται στο πλαίσιο του Hotel & Accommodation του GSTC.

Οργανώνονται γύρω από βασικά θέματα. Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία έχει εφαρμόσει μακροπρόθεσμα συστήματα διαχείρισης βιωσιμότητας που αφορούν περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά, ποιοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η διαμονή σε μικρά, ανεξάρτητα ξενοδοχεία συμβαδίζει με τα βιώσιμα ταξίδια

«Έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά την Considerate Collection για να αναδείξουμε υποδειγματικά τις προσπάθειες στα πολυτελή boutique ξενοδοχεία για βιωσιμότητα, τονίζει ο Daniel Luddington, VP Ανάπτυξης στην SLH.

Έτσι, διευκολύνουμε τους πελάτες να κάνουν καλύτερα μελετημένες επιλογές. Η διαμονή σε μικρά, ανεξάρτητα ξενοδοχεία συμβαδίζει με τα βιώσιμα ταξίδια.

Όλα τα ξενοδοχεία SLH είναι ήδη στις πτυχές της βιώσιμης φιλοξενίας, οπότε δεν χρειάστηκε να κοιτάξουμε πολύ στο χαρτοφυλάκιο μας για τη συλλογή.

Έχουμε επίσης έναν συναρπαστικό νέο αγωγό σε ξενοδοχεία που θα προστεθούν τους επόμενους μήνες.

Δεν πρόκειται για τη δημιουργία μιας νέας μάρκας. Αλλά για την αξιοποίηση των ισχυρών αξιών της μάρκας SLH. Τα ξενοδοχεία μας είναι ο καλύτερος τρόπος ταξιδιού.»

Το SLH διευκολύνει το ταξιδιωτικό εμπόριο και τους πελάτες να αναγνωρίσουν κάθε ξενοδοχείο της Considerate Collection, εμφανίζοντας τα σε μια συγκεκριμένη ενότητα στον ιστότοπο www.slh.com/considerate.

Επί του παρόντος, με ένα χαρτοφυλάκιο πάνω από 520 ξενοδοχείων πολυτελείας σε 90 χώρες, η SLH έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας για να ενισχύσει το μακροπρόθεσμο όραμα της μάρκας της.