Με τον αριθμό των επιβατών που αναμένεται να πέσει 90% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο περνά σε νέα μέτρα και ενοποιεί τις λειτουργίες στα δύο τερματικά του (termilan 2 και 5) για τις επόμενες εβδομάδες.

Ο αριθμός των επιβατών του Μαρτίου μειώθηκε στην βασική αεροπορική πύλη του Λονδίνου 52% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το κλείδωμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πολλά από τα 3 εκατομμύρια δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν ήταν για επαναπατρισμούς, μετά από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε διάφορες αγορές.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου “θα προστατευθούν οι μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες, ώστε να παραμείνει το Χίθροου οικονομικά ανθεκτικό”.

“Το Χίθροου συνεχίζει να εξυπηρετεί το έθνος διατηρώντας ανοιχτές τις ζωτικές γραμμές εφοδιασμού και βοηθώντας τους ανθρώπους να φτάσουν στο σπίτι τους, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του John Holland-Kaye.
Τώρα είναι η ώρα να συμφωνήσουμε ένα κοινό διεθνές πρότυπο για τον υγειονομικό έλεγχο στα αεροδρόμια έτσι ώστε όταν υποχωρήσει αυτή η κρίση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ταξιδέψουν ξανά οι άνθρωποι με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση καθώς και για να ξανακινήσουμε τη βρετανική οικονομία”.