Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γερμανία θα εισαγάγει εγχώρια μέτρα για τον COVID-19 τον Οκτώβριο, καθώς είναι απαραίτητα για φθινόπωρο και χειμώνα.

Η κυβέρνηση είπε ότι καθώς ο καιρός κρυώνει, ο αριθμός των μολύνσεων θα αρχίσει να αυξάνεται ξανά.
Έτσι, αποφασίστηκε να εισαχθούν μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Η κυβέρνηση λέει ότι από τον Οκτώβριο του 2022, ορισμένες περιοχές στη χώρα θα πρέπει να θεσπίσουν απαιτήσεις για μάσκα για τις αεροπορικές και τις δημόσιες συγκοινωνίες μεγάλων αποστάσεων.

Όπως υπογραμμίστηκε «σε ορισμένες περιοχές, θα πρέπει να ισχύουν ειδικά προστατευτικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο, η απαίτηση μάσκας στις αεροπορικές και δημόσιες συγκοινωνίες μεγάλων αποστάσεων ή απαίτηση πανεθνικής μάσκας και πιστοποιητικού δοκιμής για νοσοκομεία και εγκαταστάσεις φροντίδας».

Επιπλέον, η κυβέρνηση επεσήμανε ότι οι ομοσπονδιακές πολιτείες θα πρέπει να είναι σε θέση να θεσπίσουν εκτενέστερους κανονισμούς προκειμένου να διασφαλίσουν τη λειτουργικότητα του συστήματος υγείας ή άλλων κρίσιμων υποδομών.

Οι ομοσπονδιακές πολιτείες μπορούν να απαιτήσουν από πολίτες καθώς και ταξιδιώτες από άλλες περιοχές να φορούν μάσκα προσώπου όταν χρησιμοποιούν τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς ή έχουν πρόσβαση σε διαφορετικούς δημόσιους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων και εστιατορίων.

Ωστόσο, τονίστηκε ότι όλοι όσοι έχουν αποδείξεις αρνητικού τεστ, έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον ιό θα εξαιρούνται από την απαίτηση για μάσκα.

Ωστόσο, κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες και να εισάγει πρόσθετα μέτρα εάν απειλείται το σύστημα υγείας.

Η Γερμανία θα συνεχίσει να εφαρμόζει χαλαρούς κανόνες εισόδου για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

«Οι ταξιδιώτες στη Γερμανία δεν χρειάζονται ακόμη αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις. Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο παρέτεινε το αντίστοιχο διάταγμα κατά ένα μήνα έως τις 30 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η χώρα αναμένεται να εφαρμόσει χαλαρούς κανόνες, εφόσον η κατάσταση του COVID-19 δεν επιδεινωθεί.