Με μια εξαγορά και μια συνεργασία επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια των ξενοδοχείων τους η Alltours και o DER Touristik, ενώ ο FTI ξεκινά τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018 και ο εξειδικευμένος tour operator China Tours εμπλουτίζει το ταξιδιωτικό του πρόγραμμα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό FVW.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Allsun Hotels, η οποία ανήκει στον ταξιδιωτικό πράκτορα Alltours, εισέρχεται στην Ελλάδα με την εξαγορά του συγκροτήματος Zorbas Village στην Κρήτη. Μετά τον εκσυγχρονισμό του το χειμώνα, το θέρετρο τεσσάρων αστέρων στο Ανισσαρά, με 223 δωμάτια, θα ανοίξει ξανά το καλοκαίρι του 2018.

“Με το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα, η Allsun επεκτείνεται σε έναν αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Alltours Group Will Verhuven. Με το Zorbas Village, η Allsun Hotels διαθέτει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο 33 ξενοδοχείων, από τα οποία 26 βρίσκονται στη Μαγιόρκα και έξι στις Καναρίους Νήσους.

Σε επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων της προχωράει επίσης και ο DER Touristik, με ένα νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το LTI στην Αίγυπτο. Το LTI Palm de Soma στο Soma Bay θα ανοίξει τον Νοέμβριο. Χτισμένο το 2015, το ξενοδοχείο προσφέρει 433 δωμάτια σε τρεις κατηγορίες. Είναι το τρίτο νέο ξενοδοχείο της εν λόγω φίρμας φέτος και αυξάνει το χαρτοφυλάκιο σε 22 ακίνητα σε εννέα χώρες.

“Με την προσθήκη του Palm de Soma στο χαρτοφυλάκιο μας, εκμεταλλευόμαστε μια υπάρχουσα εταιρική σχέση, υπογραμμίζοντας έτσι το θεμελιώδες ενδιαφέρον μας για μακροπρόθεσμη συνεργασία”, δήλωσε ο Christian Grage, διευθύνων σύμβουλος του DER Touristik Hotels.

Ο FTI είναι ο τελευταίος σημαντικός γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας που άνοιξε το πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2018 για πρόωρες κρατήσεις μέσω του συστημάτων κράτησης θέσεων. Πλέον είναι διαθέσιμοι πάνω από 30 προορισμοί κοντινοί και μακρινοί, όπως η Αίγυπτος, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, οι Κανάριοι Νήσοι, η Τουρκία και η Τυνησία. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο θα ξεκινήσει να κάνει κρατήσεις για περισσότερους προορισμούς τις προσεχείς εβδομάδες προτού κυκλοφορήσει τα φυλλάδια του καλοκαιριού του 2018 σε διάστημα δύο μηνών.

Ο China Tours προετοιμάζεται για την 20η επέτειό του το 2018 προσθέτοντας νέους προορισμούς κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας του Αμβούργου έχει μέχρι τώρα εξειδικευτεί σε περιηγήσεις στην Κίνα. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέας Τζαντζ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ιράν αποτελούν λογική επέκταση της προσφοράς μας.” Για παράδειγμα, στο Ιράν το ταξιδιωτικό πρακτορείο θα εξειδικευθεί με περιηγήσεις στο Δρόμο του Μεταξιού στο βόρειο Ιράν και γύρω από την Κασπία Θάλασσα.