Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων δημοσίευσε ολοκληρωμένες οδηγίες για τα αεροδρόμια που θα εφαρμόσουν σε σημεία ελέγχου ασφαλείας καθώς προετοιμάζονται για επανεκκίνηση επιχειρήσεων.

Το νέο Aviation Smart Security Playbook έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Deloitte και έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα αεροδρόμια να παρέχουν μια ασφαλή, ασφαλή και υγιεινή εμπειρία για επιβάτες, προσωπικό και το κοινό εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Η ACI World συνεργάστηκε στενά με τη Deloitte για να παρουσιάσει την καθοδήγηση με σαφή και συνοπτικό τρόπο που είναι απλό για τους χρήστες.

Η καθοδήγηση ευθυγραμμίζεται με τις συστάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) Council Aviation Recovery Force (CART), η οποία εκθέτει έναν παγκόσμιο χάρτη πορείας για την επανεκκίνηση και την ανάκτηση των αεροπορικών ταξιδιών. Παρέχει στα αεροδρόμια πρακτικές και έτοιμες για εφαρμογή λύσεις για τη διασφάλιση επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς προετοιμάζονται για σταδιακή αύξηση της κίνησης των επιβατών.

Η καθοδήγηση εστιάζει:

  • προ της ασφάλειας μέτρα
  • μέτρα ασφάλειας και ελέγχου
  • πρωταρχικά θέματα ασφάλειας
  • προσδοκίες επιβατών, και
  • δημιουργία πλαισίου αποφάσεων για μέτρα ελέγχου

«Καθώς τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο ξεκινούν τις επιχειρήσεις, παρέχοντας σημαντική συνδεσιμότητα και βασικές λειτουργίες, πρωταρχικός στόχος τους είναι να προστατεύσουν την υγεία και την ευημερία των επιβατών και του προσωπικού, καθώς και να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες διάδοσης ασθενειών», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής ACI World Luis Felipe .

«Όλο το αεροπορικό οικοσύστημα προσαρμόζεται στις πολυπλοκότητες του« νέου φυσιολογικού »και η ανταπόκριση στις ανάγκες και τις προσδοκίες των επιβατών είναι ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι ασφαλή.

«Η αεροπορία θα είναι ένας βασικός κινητήρας που οδηγεί τη μακροπρόθεσμη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από τις επιπτώσεις του COVID-19 και αυτές οι οδηγίες προορίζονται να βοηθήσουν τα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των αρχικών φάσεων της επανεκκίνησης των επιχειρήσεων καθώς και της διαδικασίας μακροπρόθεσμης ανάκαμψης.

«Η συνεργασία μας με τη Deloitte σε αυτήν την καθοδήγηση είναι ένα παράδειγμα της συνεργατικής προσέγγισης που θα είναι το κλειδί για αυτήν τη βιώσιμη ανάκαμψη».

Η Deloitte χαιρέτισε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την ACI.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την ACI για τη μεταφορά αυτού του υλικού καθοδήγησης στα μέλη του αεροδρομίου τους. Καθώς οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να ανακάμπτουν, ελπίζουμε ότι χρησιμεύει ως μια χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τα αεροδρόμια και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, καθώς προσαρμόζουν με ασφάλεια και ασφάλεια τις υπηρεσίες τους για να προσαρμόσουν τα μέτρα ελέγχου COVID-19 », πρόσθεσε ο Martin Bowman, διευθυντής τεχνολογίας της αεροπορίας στο Deloitte .

Κατά τη χρήση της καθοδήγησης, τα αεροδρόμια θα πρέπει να αξιολογούν τις τοπικές συνθήκες και απαιτήσεις – και τις ανάγκες ασφάλειας ή επιβατών στο έδαφος – και θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα μακροπρόθεσμα οφέλη οποιουδήποτε νέου μέτρου.