Νέα παραγγελία για 10 αεροσκάφη τύπου Airbus A350-900, πραγματοποίησε η Ethiopian Airlines, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του ταχύτατα διευρυνόμενου δικτύου μακρινών διαδρομών της.

Μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο, η Ethiopian Airlines έγινε η πρώτη εταιρεία της Αφρικής που λειτούργησε το A350, όταν έλαβε την πρώτη παράδοση των 12 αεροσκαφών.

Σήμερα ο αερομεταφορέας διαθέτει στόλο τεσσάρων A350, δύο εκ των οποίων είναι μίσθωσης. Με τη νέα εντολή η εταιρεία, με έδρα την Αντίς Αμπέμπα, διευρύνει το στόλο της, ακολουθώντας την αναπτυξιακή στρατηγική και τους στόχους της.

Τα αεροσκάφη A350-900s της Ethiopian Airlines, είναι διαμορφωμένα ώστε να υπάρχουν δύο επίπεδα, ένα των 30 επιβατών στην Business Class και των 313 σε Economy Class. Διαθέτουν ευρύχωρη καμπίνα, ήσυχο φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους, ώστε ο επιβάτης να βιώνει την απόλυτη άνεση.

Το A350 διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αεροδυναμικό σχεδιασμό και υλικά, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου από άνθρακα, και των πτερυγίων. Τροφοδοτείται από νέους αποδοτικούς κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB. Όλα αυτά τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά μεταφράζονται, σύμφωνα με την εταιρεία, σε εξαιρετικά επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, σε μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών ρύπων, καθώς και σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Μέχρι σήμερα, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 851 σταθερές παραγγελίες για το A350 από 45 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη μεγάλου μήκους.κόστος