Η διαφοροποίηση των αγορών και προϊόντων τουρισμού αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της τρίτης περιόδου εξόρμησης στον τουρισμό και θα αποτελέσει το θέμα συζήτησης στο 3ο Συμβούλιο Τουρισμού το οποίο θα διοργανωθεί στην πρωτεύουσα Άνκαρα μεταξύ 1-3 Νοεμβρίου 2017.

Επιπλέον ανέφερε «Με πρώτα η Άπω Ανατολή, η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία φαίνονται ως νέες εναλλακτικές μας αγορές. Η κοινή ιδιότητα αυτών των χωρών είναι το γεγονός ότι διαθέτουν μια πολύ ευρεία νέα μεσαία τάξη. Εδώ η αγοραστική δύναμη είναι υψηλή. Υπάρχει μια αγορά κατάλληλη να κάνει έξοδα σε πολλά πεδία με πρώτα τον τουρισμό. Είθε στο θέμα αυτό θα πραγματοποιήσουμε διαφοροποίηση αγοράς. Πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποιήσαμε επαφές στην Κίνα».

Είπε πως τις προσεχείς ημέρες, σαν υπουργείο θα παραστούν στην διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Νταλάμαν της Μούγλα και όπου θα συμμετάσχουν περίπου 600 ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ινδία και ανέφερε:

«Θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε όλες τις πόρτες όσον αφορά την Άπω Ανατολή. Εδώ βρίσκεται το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Πρόκειται για μια σημαντική και ελκυστική αγορά για μας. Αποδίδουμε σημασία στο μέρος αυτό από την άποψη να απευθυνθούμε σε ένα πολύ ευρύ κοινό μεσοπρόθεσμα».

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως ο δεύτερος στρατηγικός στόχος τους είναι η διαφοροποίηση των προϊόντων και τόνισε:

«Πέρα από τον τουρισμό θάλασσας, άμμου και ηλίου θα διαφοροποιήσουμε τα προϊόντα μας στα πεδία τουρισμού υγείας, αθλητικού, θρησκευτικού, φυσικού, ορεινού και χειμερινού τουρισμού. Θα είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους θεσμούς στο θέμα αυτό. Με αυτό το σκοπό την περασμένη εβδομάδα υπογράψαμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας. Τα δυο υπουργεία θα μπουν σε μια διαδικασία στενής συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Τουρκία. Θα συνεχίσουμε τις παρόμοιες εργασίες μας και με τα υπόλοιπα υπουργεία».