Η Star Alliance ολοκλήρωσε την ανάπτυξη μιας διαλειτουργικής πλατφόρμας ταυτότητας και βιομετρικής ταυτότητας που θα βελτιώσει σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία για πελάτες του προγράμματος συχνών πτήσεων των αερομεταφορέων μελών της Star Alliance.

Η πλατφόρμα Star Alliance Biometrics προάγει το όραμα των εταιρειών μελών της Star Alliance να προσφέρουν ένα απρόσκοπτο ταξίδι πελατών, ενισχύοντας παράλληλα την πρόταση αξίας πίστης στο οικοσύστημα ταξιδιού της.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Lufthansa Group (LHG), η Lufthansa (ιδρυτικό μέλος της Star Alliance) και η SWISS θα είναι οι πρώτες που θα χρησιμοποιούν τη Star Alliance Biometrics για επιλεγμένες πτήσεις από τον Νοέμβριο. Ειδική υποδομή εγκαθίσταται στα αεροδρόμια σε Φρανκφούρτη και Μόναχο, αποκομίζοντας λειτουργικά οφέλη και στις δύο περιοχές.

Τα μέλη του Προγράμματος Lufthansa και SWISS Miles & More Frequent Flyer που επιλέγουν τη βιομετρική θα μπορούν να περάσουν τόσο από την πρόσβαση ασφαλείας όσο και από τις πύλες επιβίβασης με άψογο τρόπο , ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειας υγείας και υγιεινής σε περιόδους COVID-19.

Η ασφαλής υπηρεσία διατίθεται χωρίς κόστος σε πελάτες του προγράμματος Miles & More που έχουν συναινέσει να μοιραστούν τα βιομετρικά δεδομένα τους με τους ενδιαφερόμενους της επιλογής τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πώς λειτουργεί η εγγραφή

Οι πελάτες της Miles & More θα έχουν την επιλογή να εγγραφούν στο Star Alliance Biometrics, προσβάσιμο μέσω ενός συνδέσμου στην εφαρμογή Lufthansa. Οι πελάτες που εγγράφονται καλούνται να βγάλουν φωτογραφία τον εαυτό τους (selfie), να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους με το διαβατήριό τους και να επιλέξουν τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια όπου θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Οι πελάτες πρέπει να εγγραφούν μόνο μία φορά και μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα βιομετρίας τους πολλές φορές σε σημεία επαφής οποιουδήποτε συμμετέχοντος αεροδρομίου όποτε ταξιδεύουν με μια αεροπορική εταιρεία μέλος της Star Alliance που έχει εφαρμόσει το Star Alliance Biometrics .