Μια νέα πλατφόρμα λανσάρει η TripAdvisor με στόχο την ενημέρωση των Αμερικανών για θέματα συνοστισμού στις πόλεις των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι μηχανικοί της Tripadvisor, Slack, Amazon Web Services και εννέα άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανέπτυξαν την πλατφόρμα, που ονομάστηκε Crowdfree.me.

Μέσω αυτής οι τουρίστες θα έχουν πληροφόρηση για να αποφύγουν τα πλήθη. Θα εφαρμόζεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και παραλίες.

Ο εκπρόσωπος του TripAdvisor Brian Hoyt δήλωσε ότι η τεχνολογία χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα κίνησης και ανώνυμα ping τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου. Μετά δημιουργεί έναν χάρτη που δείχνει πόσος συνοστισμός επικρατεί σε μια περιοχή με βάση την ώρα και την ημέρα της εβδομάδας.

Τα δεδομένα ενημερώνονται μία φορά την ημέρα και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες σταθμίζονται υψηλότερα από τα παλαιότερα δεδομένα.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλικ σε μια τοποθεσία και να δουν πόσο πλήθος υπάρχει μέσω μιας επικάλυψης ενός χάρτη θερμότητας που υποδεικνύει την πυκνότητα του πλήθους σε δημόσιους χώρους.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει επίσης βαθμολογίες ασφάλειας τοποθεσίας από το ViruSafe της Neura, επιτρέποντας στους χρήστες να εντοπίζουν δημόσιους χώρους και επιχειρήσεις όπου τα ποσοστά κινδύνου COVID-19 είναι υψηλότερα.

Ο Hoyt επιβεβαίωσε ότι το σύστημα δεν αποθηκεύει προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία.