Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Eurocontrol βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των χρηστών του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, με τον νέο ιστότοπο τον Central Route Charge Office (CEFA).

Πρόκειται για μια απλή στη χρήση, ασφαλής και εμπιστευτική διαδικτυακή πύλη, η οποία καθιστά την ανταλλαγή πληροφοριών χρέωσης αεροναυτιλίας μεταξύ των χρηστών του εναέριου χώρου και του Κεντρικού Γραφείου Χρεώσεων Διαδρομών (CRCO) απλή και αποτελεσματική.

«Το CEFA είναι ένα κρίσιμο σκέλος του CRCO και της στρατηγικής ψηφιοποίησης του Οργανισμού, δήλωσε ο Bhev Chandrasena, οικονομικός διευθυντής υπεύθυνος του CRCO.

Αυτή η σημαντική ψηφιακή αλλαγή θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους περίπου 6.000 χρήστες του εναέριου χώρου μας ετησίως, διευκολύνοντας σημαντικά τον τρόπο πρόσβασης και υποβολής ευαίσθητων πληροφοριών.

Αυτός είναι ένας βασικός επιταχυντής στην CRCO επεξεργάζεται και θα είναι η πρώτη σε μια σειρά ψηφιακών καινοτομιών που θα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή αεροπορία».

Το Eurocontrol χρεώνει και εισπράττει τέλη διαδρομής για λογαριασμό των κρατών μελών του μέσω του Κεντρικού Γραφείου Χρεώσεων Διαδρομών.

Το CRCO διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα που διασφαλίζει την ανάκτηση αυτών των χρεώσεων απαραίτητων για τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.
Μέχρι στιγμής το 2022, το CRCO τιμολόγησε χρεώσεις 5,4 δις ευρώ και αναμένει να χρεώσει 8 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν χρέωση, είσπραξη και εκταμίευση τελών διαδρομής προς τα κράτη μέλη.
Προσφέρει επίσης παρόμοιες υπηρεσίες για χρεώσεις πλοήγησης τερματικού σταθμού και χρεώσεις επικοινωνίας για κράτη μέλη, καθώς και χρεώσεις αεροναυτιλίας (κατά τη διαδρομή και τερματικό) για κράτη μη μέλη.