Η Turkish Airlines σημείωσε νέα ρεκόρ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρά την παγκόσμια πτώση στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Ο εθνικός αερομεταφορέας αύξησε τη χωρητικότητα θέσεων κατά 14% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Turkish Airlines ξεχώρισε από τους ανταγωνιστές στον ουρανό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η εταιρεία συνέχισε την άνοδό της με επιτυχία ρεκόρ ακόμα και μετά τη χειρότερη ύφεση που έπληξε τον κλάδο στην Ιστορία. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο του 2022, ο παγκόσμιος αερομεταφορέας μετέφερε πάνω από 7,8 εκατομμύρια επιβάτες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο μηνιαίο ρεκόρ του που είχε σημειωθεί πριν από την πανδημία.

Όταν πρόκειται για τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων σε διεθνείς πτήσεις, ο Δρ Ahmet Bolat ισχυρίζεται, «Είμαστε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία δικτύου στον κόσμο».

Ο Δρ. Ahmet Bolat, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, σχολίασε το επίτευγμα της εταιρείας, δηλώνοντας: «Με τις επιπτώσεις της μείωσης της παγκόσμιας πανδημίας, η παγκόσμια ανταγωνιστικότητα στον τομέα των αερομεταφορών επανέρχεται σε υψηλότερο επίπεδο από εκεί που σταμάτησε. .»

Ως αεροπορική εταιρεία που έθεσε ψηλά τον πήχη για να ακολουθήσουν άλλοι κατά τη διάρκεια της κρίσης, νιώθουμε ανακούφιση που συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία τώρα που τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί. Με τη βοήθεια του 65.000 εργατικού δυναμικού μας, πετύχαμε τον στόχο μας να ξεπεράσουμε τα αποτελέσματα του 2019.

Τον Αύγουστο, τα διαθέσιμα χιλιόμετρα θέσεων μειώθηκαν κατά 19% στον αεροπορικό κλάδο σε σύγκριση με το 2019. Ωστόσο, αυξηθήκαμε κατά 14% την ίδια περίοδο. Κατά συνέπεια, από τον Αύγουστο, είχαμε περισσότερες ανοιχτές θέσεις σε διεθνείς πτήσεις από οποιονδήποτε άλλο παγκόσμιο αερομεταφορέα δικτύου. Ο καθένας από εμάς στην οικογένεια έχει παίξει ρόλο στο να συμβεί αυτό.