Τη νέα στρατηγική της για τη διαχείριση του τουρισμού στη Μαγιόρκα πρόκειται να παρουσιάσει αύριο Τρίτη στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, το συμβούλιο τουρισμού των Βαλεαρίδων Νήσων.

Στόχος είναι να καταστεί το νησί ένας «ασφαλής, καινοτόμος και βιώσιμος» προορισμός στη βρετανική αγορά, μία εκ των βασικών αγορών προέλευσης τουριστών.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί επίσης με βασικούς φορείς στον τουριστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Abta, Tui, EasyJet, British Airways, Jet2, Expedia, Your Holidays και Travelzoo.

Η στρατηγική διαχείρισης του τουρισμού πρόκειται να περιγραφεί από κορυφαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της κ. Antònia Roca, αντιπροέδρου του συμβουλίου του νησιού.

Εντωμεταξύ, η νέα διοίκηση των Βαλεαρίδων Νήσων ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού σχεδιασμού της μέσω ενός νέου νόμου.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι υποδέχτηκαν σχεδόν 3,3 εκατομμύρια αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 10% από έτος σε έτος.

Ο προορισμός υποδέχθηκε κάτι λιγότερο από 1,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες εκτός εποχής μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Μαΐου 2023, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 24% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αυτό καταδεικνύει την επιτυχία της συνεχιζόμενης στρατηγικής των Βαλεαρίδων Νήσων για την προσέλκυση επισκεπτών εκτός της υψηλής περιόδου.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Jaume Bauza Mayol δήλωσε: «Αυτή τη σεζόν, οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν σχεδόν το 21% των επισκεπτών μας και νιώθουμε τεράστια υπερηφάνεια για αυτό.

Είμαστε τόσο αφοσιωμένοι σε αυτή την αγορά που σκοπεύουμε να την ενισχύσουμε τα επόμενα χρόνια αναπτύσσοντας προϊόντα πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού που έχουν σχεδιαστεί για να τονώσουν το ενδιαφέρον τους».