Η Uber κάνει μεγάλες κινήσεις για να επεκτείνει τις προσφορές της που σχετίζονται με ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με τη Viator. Μέσω αυτής θα επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν κράτηση για τις εμπειρίες και τις δραστηριότητές της μέσω της εφαρμογής Uber. Η επέκταση της υπηρεσίας “Uber Travel” παγκοσμίως θα παρέχεται σε περισσότερες από 10.000 πόλεις.

Η ενσωμάτωση του Viator αποτελεί μέρος του Uber Explore, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο για να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση για δραστηριότητες — σε κατηγορίες όπως η τέχνη και ο πολιτισμός, η νυχτερινή ζωή και η μουσική και οι παραστάσεις — και να κάνουν κράτηση για μια βόλτα στην τοποθεσία ταυτόχρονα.

Κατά την κυκλοφορία το περιεχόμενο προήλθε από το Yelp, αλλά τώρα περιλαμβάνει το Viator και το OpenTable.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Uber για να παρέχουμε στους χρήστες της πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά εμπειριών στον κόσμο», δήλωσε η Sarah Dines, διευθύντρια εμπορικής διεύθυνσης της Viator. “Αυτή η συνεργασία είναι μια ευκαιρία να επεκταθούν οι τρόποι με τους οποίους η Viator εξυπηρετεί τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τους ντόπιους, προσφέροντάς τους αξέχαστες εμπειρίες όπου κι αν βρίσκονται.”

Το Explore περιορίζεται σε 14 μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ και την Πόλη του Μεξικού και τη Μαδρίτη (μόνο για Open Table), αλλά η Uber είπε ότι θα προσθέσει περισσότερες αγορές στο εγγύς μέλλον.

Η Uber Travel επεκτείνει την εμβέλειά της

Με τη σύνδεση της εφαρμογής Uber σε έναν λογαριασμό email — αρχικά μόνο για το Gmail και τώρα προσθέτοντας ενσωματώσεις με το Outlook και το Hotmail — οι κρατήσεις πτήσεων, ξενοδοχείων και εστιατορίων εισάγονται αυτόματα στην εφαρμογή Uber, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να κάνουν κράτηση για ολόκληρο το δρομολόγιό τους χωρίς να χρειάζεται να διευθύνσεις εισαγωγής. Οι χρήστες που επιλέγουν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων με το Uber Reserve μέσω του Uber Travel κερδίζουν 10% πίσω σε μετρητά Uber.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Uber Travel περιλαμβάνει πρόσθετες επιλογές χερσαίας μεταφοράς. Από τον Αύγουστο, οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν και να κάνουν κράτηση για ταξίδια με τρένο και λεωφορείο στην εφαρμογή μέσω συνεργασιών με το Eurostar και την πολυτροπική πλατφόρμα ταξιδιών Omio.