Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς οδεύουμε προς το 2023, η εταιρεία για ταξίδια περιπέτειας G Adventures,  ανακοίνωσε 10 νέες αποδράσεις σε όλη την Ευρώπη σε Ισλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και το Μαρόκο.

Η G Adventures, εστιάζει για τα πακέτα της νέας χρονιάς στην προσιτή τιμή για τις πιο κοντινές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περιπέτειες υψηλής αξίας και σε Ελλάδα

Από τις προκλήσεις του θρυλικού φαραγγιού της Σαμαριάς, τις συναντήσεις με τους ντόπιους σε απομονωμένα κρητικά χωριά, τη δροσιά στα Κυκλαδονήσια, τους ελαιώνες, τα μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ελλάδας, το όρος Toubkal και την πεζοπορία στη λιγότερο περπατημένη νότια ακτογραμμή της Ισλανδίας, μέχρι την εξερεύνηση των χωριών του κρασιού της Τοσκάνης, τα ταξίδια φωτίζουν τις περιπέτειες υψηλής αξίας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η G Adventures είδε τα ευρωπαϊκά ταξίδια της να αυξάνονται σε δημοτικότητα, περιλαμβάνοντας την γηραιά ήπειρο -για πρώτη φορά- μεταξύ των κορυφαίων 5 περιοχών με κρατήσεις για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Η νοοτροπία των ταξιδιωτών αλλάζει

Καθώς η νοοτροπία των ταξιδιωτών αλλάζει, αυτή η τάση για εμπειρίες σε κοντινές αποστάσεις -πέρα ​​από τις συνηθισμένες διακοπές στην παραλία- έχει παραμείνει σταθερή, με τις κρατήσεις να συνεχίζονται και το 2023.

Εκτείνονται σε όλα τα κλασικά και ενεργά στυλ ταξιδιού του χειριστή περιπέτειας και κυμαίνονται από τέσσερις έως δεκατρείς ημέρες.
Τα νέα ταξίδια περιλαμβάνουν επιλογές για το Σαββατοκύριακο και περιπέτειες σε προορισμούς με καλή χωρητικότητα πτήσης, για να μειωθεί το κόστος χωρίς συμβιβασμούς στην εμπειρία στον προορισμό.

Τι παραπάνω αναζητούν οι ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες αναζητούν περισσότερα από τις συνηθισμένες διακοπές στην παραλία, σύμφωνα με τον Brian Young, διευθύνοντα σύμβουλο της G Adventures.

Οπως υπογραμμίζει «τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες σκέφτονται τους προορισμούς μικρών αποστάσεων, με πολλούς να έχουν ανακαλύψει τον πλούτο των εμπειριών και των τοπίων που είναι διαθέσιμα στο κατώφλι του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μακρινές αποστάσεις θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στα ημερολόγια των παραθεριστών του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που είδαμε με την επιτυχία των ταξιδιών μας στο Περού, την Ταϊλάνδη και την Κόστα Ρίκα.

Ωστόσο, υπάρχει μια ανανεωμένη όρεξη για υψηλή αξία, πιο κοντά στις επιλογές με το σπίτι.

Έχει αναφερθεί αύξηση των ταξιδιών που βασίζονται στην εμπειρία σε όλο τον κλάδο, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν περισσότερα από τις συνηθισμένες διακοπές στην παραλία.

Έχουμε δει μια αύξηση στις διακοπές που βασίζονται σε επιτεύγματα και τα νέα μας πιο σύντομα ενεργά ταξίδια επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να λάβουν αυτού του είδους την περιπέτεια χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν πολύ χρόνο για διακοπές».

Πέρα από την Ευρώπη, επτά νέα ταξίδια στο Μαρόκο θα προσφέρουν οικονομικές επιλογές σε όσους αναζητούν αποδράσεις city break, τους λάτρεις της πεζοπορίας και τους λάτρεις της παραλίας.