Εξήντα χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου Hilton, η αλυσίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Αίγυπτο με το άνοιγμα του Hilton Cairo Heliopolis, ενώ στα άμεσα σχέδια της είναι και το ντεμπούτο της επωνυμίας Waldorf Astoria στην χώρα μέσα στο 2018.

Η Hilton έχει υπογράψει δύο συμφωνίες διαχείρισης με τον Οργανισμό Φιλοξενίας και Τουρισμού στην Αίγυπτο (S.A.E) για να λειτουργήσει το Heliopolis Hotel και Towers Luxury Hotel υπό δύο διαφορετικές επωνυμίες.

Τα 593 δωμάτια του Hilton Cairo Heliopolis, θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες παράλληλα με τα 247 δωμάτια του Towers Luxury Hotel, το οποίο θα μετονομαστεί σε Waldorf Astoria Cairo έπειτα από την ανακαίνισή του λίγο πρίν το τέλος του 2018.

Η ανακαίνιση του Waldorf Astoria Cairo περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό  247 δωματίων και σουιτών, του λόμπι στο αίθριο και του σπα σύμφωνα με την αιγυπτιακή φιλοσοφία φιλοξενίας.

Το συγκρότημα θα διαθέτει δύο αίθουσες συνολικής επιφάνειας 3000 τ.μ., ένα αμφιθέατρο τελευταίας τεχνολογίας για συνέδρια και 12 αίθουσες συσκέψεων μεγέθους 50-120 τ.μ, δύο πισίνες, γήπεδα τένις και σκουός, γυμναστήριο, και εμπορικό κέντρο.

Τα εστιατόρια θα σερβίρουν αιγυπτιακά, κινέζικα και ινδικά φαγητά ενώ σε λειτουργία θα είναι μια αγγλική παραδοσιακή παμπ και το μπαρ της πισίνας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο κέντρο του Καίρου και σε άλλες συνοικίες , συμπεριλαμβανομένων των πιο αρχαίων και δημοφιλών τουριστικών αξιοθέατων της Αιγύπτου.

Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου είναι μόλις 8 χλμ. από το Νέο Κάιρο, μια νέα πόλη που αναμένεται να γίνει πρωτεύουσα της Αιγύπτου και να στεγάσει ο προεδρικό μέγαρο και τα υπουργεία.

Και τα δύο ακίνητα θα γίνουν μέρος του Hilton Honors, του βραβευμένου προγράμματος αφοσίωσης πελατών για τα 14 ξεχωριστά εμπορικά σήματα ξενοδοχείων Hilton.