Σε νέα αναστολή πτήσεων προχώρησε το πρωί της Τρίτης η διοίκηση του αεροδρομίου του Μονάχου, λόγω του φαινομένου της “παγωμένης βροχής”.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου τόνισε ότι όλοι οι διάδρομοι έχουν καλυφθεί με πάγο και ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθούν απογειώσεις ή προσγειώσεις από την έναρξη των επιχειρήσεων στις 6:00 το πρωί της Τρίτης έως τουλάχιστον τις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το online πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου, όλες οι πτήσεις που αναφέρονται έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το σχέδιο είναι να επιτραπεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας από το μεσημέρι, αναφέρει το αεροδρόμιο στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, αναμένεται ότι η πλειοψηφία των πτήσεων θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί μέσα στην ημέρα για λόγους ασφαλείας.

Η αναστολή θα επηρεάσει τουλάχιστον 150 απογειώσεις και 160 προσγειώσεις σε σύνολο άνω των 770 προγραμματισμένων πτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διακοπή των πτήσεων έρχεται μόλις 48 ώρες αφότου το αεροδρόμιο επανέλαβε τις επιχειρήσεις, αφού είχε κλείσει για δύο ημέρες εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων.