Η Ισπανία ενημέρωσε τις απαιτήσεις εισόδου της. Από τώρα και στο εξής, παιδιά και έφηβοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ (PCR ή παρόμοιο), που λαμβάνεται εντός 72 ωρών από την άφιξή τους στην Ισπανία, ως εναλλακτική λύση αντί της προσκόμισης πιστοποιητικού COVID με απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό COVID που να αποδεικνύει ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με τις δύο δόσεις ενός εμβολίου δύο δόσεων ή μία δόσης ενός εμβολίου μίας δόσης, που χορηγούνται 14 ημέρες πριν από την άφιξη στο Ισπανία. Επιπλέον, εάν έχουν περάσει περισσότερες από 270 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης, απαιτείται επίσης η απόδειξη ενός ενισχυτικού εμβόλου.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Ισπανίας, Reyes Maroto, δήλωσε: «Ως ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, δεσμευόμαστε να κάνουμε το ταξίδι στην Ισπανία μια ασφαλή και εύκολη εμπειρία για τους επισκέπτες μας, ειδικά για οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά. Ελπίζουμε ότι με αυτές τις αλλαγές, πολλές οικογένειες θα επιλέξουν την Ισπανία για να απολαύσουν ασφαλείς και αξέχαστες διακοπές μαζί».

Πριν ταξιδέψουν στην Ισπανία, όλοι οι επιβάτες πρέπει επίσης να παρουσιάσουν έναν κωδικό QR που λαμβάνεται από τη συμπλήρωση της Φόρμας Ελέγχου Υγείας (FCS στα Ισπανικά) που διατίθεται μέσω του Spain Travel Health (SpTH). Αυτό το νέο κριτήριο εισόδου αφορά όλους τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για άφιξη σε ολόκληρη την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων.