Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Αύγουστο απειλούν περίπου 230 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, δεύτερο με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στη Βρετανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου Unite οι εργαζομένοι προετοιμάζονται για 8ήμερη απεργία με μισθολογικά αιτήματα, προειδοποιώντας για προβλήματα στις πτήσεις κατά τη διάρκεια της υψηλής θερινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Οι εργαζόμενοι της Red Handling έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την πρώτη φάση της απεργίας στις 00:01 την Παρασκευή 18 Αυγούστου με τις απεργίες να ολοκληρώνονται στις 23:59 τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει στις 00:01 της Παρασκευής 25 Αυγούστου και θα λήξει στις 23:59 της Δευτέρας 28 Αυγούστου.

Οι απεργίες στην Wilson James θα ξεκινήσουν στις 00:01 της Παρασκευής 18 Αυγούστου, τελειώνοντας στις 23:59 της Κυριακής 20 Αυγούστου και στη συνέχεια από τις 00:01 της Τρίτης 22 Αυγούστου μέχρι την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα κάποιες προγραμματισμένες απεργίες αναστάλθηκαν όταν οι εργαζόμενοι έλαβαν βελτιωμένες μισθολογικές προτάσεις. Ωστόσο σήμερα το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στις εταιρείες Red Handling και Wilson James θα προχωρήσουν σε απεργία.

Η Red Handling είναι υπεύθυνη για την επίγεια εξυπηρέτηση των αεροπορικών εταιρειών Norse Atlantic, Norwegian, Delta, TAP Air Portugal και Saudi. Κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραήμερης απεργίας στη Red Handling, το σωματείο Unite εκτιμά ότι 216 πτήσεις θα μπορούσαν να διακοπούν ή να καθυστερήσουν, επηρεάζοντας περίπου 45.000 επιβάτες.