Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο παρουσίασε απώλειες 329 εκατ. λιρών το πρώτο 3μηνο του 2021. Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα ο αερολιμένας έχει χάσει σχεδόν 2,4 δις λίρες.

Μόνο 1,7 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου κατά τους τρεις πρώτους μήνες έως τις 31 Μαρτίου 2021. Καταγράφοντας μείωση 91% σε σύγκριση με το 2019.

Η Heathrow Airport Holdings μείωσε τις προβλέψεις επιβατών για το 2021 σε 13 εκατομμύρια έως 36 εκατομμύρια, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τα διεθνή ταξίδια.

Ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά από τις 17 Μαΐου, δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιες χώρες και πώς θα λειτουργούν τα πράσινα ψηφιακά διαβατήρια.

Το Χίθροου παρουσίασε μεγάλο οικονομικό πλήγμα για περισσότερο από ένα χρόνο διακοπής στα αεροπορικά ταξίδια. Σημείωσε ετήσια απώλεια 2 δις λιρών το 2020.

Στην Heathrow Airport Holdings μόλις επετράπη από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) να αυξήσει τα τέλη αεροδρομίου για να την βοηθήσει να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες. Θα μπορεί να χρεώνει 30 πένες επιπλέον ανά επιβάτη.