Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέα δρομολόγια πτήσεων θα πραγματοποιούνται από το αεροδρόμιο της Ρίγας, αυτό το καλοκαίρι.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε συνολικά 105 προορισμούς απευθείας πτήσεων, ενώ αναμένονται αρκετά νέα δρομολόγια προς δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στη νότια Ευρώπη.

Το αεροδρόμιο της Ρίγας θα γίνει βασικός αερολιμένας για τη Norwegian Air την θερινή περίοδο, ενώ η flydubai θα συμπληρώσει το φθινόπωρο τη γκάμα των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον αερολιμένα.

Με το άνοιγμα της βάσης, η Norwegian Air θα επεκτείνει το δίκτυο απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λετονίας.
Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει απευθείας πτήσεις προς προορισμούς αναψυχής, μεταξύ των οποίων σε Κέρκυρα και Τιβάτ, εκτός από τις ήδη δημοφιλείς πτήσεις προς Όσλο, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη και Τρόντχαϊμ.

Η μεγαλύτερη γκάμα για καλοκαιρινές πτήσεις από τη Ρίγα προσφέρει η εθνική αεροπορική εταιρεία airBaltic. Θα ξεκινήσει δρομολόγια προς τη Λιουμπλιάνα στα τέλη Απριλίου και προς τα Τίρανα, τη Σόφια, τα Σκόπια, το Κισινάου και την Πρίστινα την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, με την επόμενη χειμερινή σεζόν, ξεκινά τακτικές πτήσεις προς τη Μαδέρα. Προηγουμένως υπήρχαν πτήσεις τσάρτερ προς αυτόν τον προορισμό από τη Ρίγα.

Η British Airways, μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα, θα συνεχίσει τις πτήσεις μεταξύ της Ρίγας και του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο και το καλοκαίρι.

Από τον Οκτώβριο, η flydubai θα ενταχθεί στις αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στο αεροδρόμιο της Ρίγας για να προσφέρουν στους ταξιδιώτες πτήσεις μεταξύ Ρίγας και Ντουμπάι τρεις φορές την εβδομάδα.
Έτσι, 21 αεροπορικές εταιρείες θα εργάζονται στο αεροδρόμιο της Ρίγας, παρέχοντας απευθείας συνδέσεις με 44 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Γενικά, ο αριθμός των τακτικών και charter πτήσεων θα αυξηθεί 5% στο αεροδρόμιο της Ρίγας, σε σύγκριση με τη θερινή περίοδο του προηγούμενου έτους, με τις αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν έως και 1.200 πτήσεις επιβατών κάθε εβδομάδα.

Η συχνότητα πτήσεων της airBaltic θα αυξάνεται κατά 16 πτήσεις αναχώρησης την εβδομάδα, κάτι που θα διευκολύνεται κυρίως από νέους προορισμούς.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair θα διπλασιάσει τον αριθμό των πτήσεων στη γραμμή Ρίγα-Στοκχόλμη αυτό το καλοκαίρι από έξι σε 12 πτήσεις την εβδομάδα και θα αυξήσει επίσης τη συχνότητα των πτήσεων προς Δουβλίνο, Κρακοβία και Ρώμη.

Η Uzbekistan Airways θα παρέχει τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ρίγας και Τασκένδης, η οποία είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες πτήσεις. προηγουμένως πραγματοποιούνταν τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Ο αριθμός των πτήσεων που εκτελεί η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT από τη Ρίγα στη Βαρσοβία θα αυξηθεί επίσης κατά δύο (16 φορές την εβδομάδα). Η Lufthansa θα προσφέρει 16 πτήσεις μεταξύ Ρίγας και Φρανκφούρτης αντί για τις προηγούμενες 14 πτήσεις.