Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb έχει αφαιρέσει 100.000 καταχωρήσεις καταλυμάτων χαμηλής ποιότητας -που δεν παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες- από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι σήμερα.

Οπως αναφέρει η πλατφρόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης στην Ενημέρωση Άνοιξη 2024, “πρόκειται για το μεγαλύτερο σύνολο αφαίρεσης ακινήτων που έχουμε κάνει ποτέ”, προσθέτοντας ότι “συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε καταχώριση μετά από κάθε διαμονή” και πώς “κατασκευάζουμε νέα εργαλεία για να αποτρέψουμε την καταχώριση αυτών των κατοικιών”.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων νέες υπηρεσίες όπως η επαλήθευση κορυφαίων καταλυμάτων και καινοτομίες στην ενσωμάτωση έξυπνων κλειδαριών.

Επαληθευμένες καταχωρίσεις

Το περασμένο φθινόπωρο, ξεκίνησε η επαλήθευση καταχωρίσεων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Αργότερα αυτόν τον μήνα, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια καταχωρίσεις θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης και θα λάβουν ένα σήμα “επαληθευμένο”.

Σύντομα θα παρουσιαστούν νέα εργαλεία -συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας με φωτογραφία και βίντεο- για περισσότερους οικοδεσπότες σε αυτές τις χώρες να επαληθεύουν τα σπίτια τους και από αυτό το φθινόπωρο, θα ξεκινήσει την επαλήθευση καταχώρισης σε 30 επιπλέον χώρες.

Παρουσιάζοντας ένα νέο highlight για κορυφαία σπίτια

Για να διευκολυνθούν οι επισκέπτες να βρίσκουν την καλύτερη καταχώριση για τις ανάγκες τους, η πλατφόρμα παρουσίασε τα “Αγαπημένα Επισκέπτη”.

Πρόκειται για 2 εκατομμύρια από τα πιο αγαπημένα σπίτια στην Airbnb με βάση αξιολογήσεις, κριτικές και δεδομένα αξιοπιστίας από περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ταξίδια.

Από τον Νοέμβριο, τα αγαπημένα σπίτια επισκεπτών έχουν κρατηθεί πάνω από 13,5 εκατομμύρια φορές, 2 με σχεδόν το 95% των διαμονών που αξιολογήθηκαν με τα κορυφαία πέντε αστέρια. Η μέση συνολική βαθμολογία σε όλα τα “Αγαπημένα Επισκεπτών” παραμένει υψηλή στο 4,92.

Αυτό το καλοκαίρι, εισάγει επίσης ένα νέο highlight για να βοηθήσει τις top λίστες να ξεχωρίζουν με βάση αξιολογήσεις, κριτικές και αξιοπιστία.

Όσοι βρίσκονται στο ανώτερο σημείο 25% των ταξινομημένων καταχωρίσεων παγκοσμίως θα έχουν σύντομα μια μοναδική επισήμανση που θα προστεθεί στη σελίδα τους.
Από αυτούς το 1% θα λάβει ένα εικονίδιο τρόπαιο καθιστώντας σαφές ότι αυτά είναι τα καλύτερα σπίτια στον κόσμο στην Airbnb σύμφωνα με τους επισκέπτες.

Θα δείχνει επίσης στους επισκέπτες εάν μια καταχώριση βρίσκεται στο κατώτερο 10% των καταχωρίσεων κατάταξης, ενώ έχει προστεθεί μια νέα συνάρτηση ταξινόμησης για κριτικές με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Μείωση των ακυρώσεων κεντρικού υπολογιστή

Οι ακυρώσεις, είτε την τελευταία στιγμή είτε εκ των προτέρων, μπορεί να προκαλέσουν άγχος για τις διακοπές στους επισκέπτες και να σπάσουν την εμπιστοσύνη που περιμένουν κατά την κράτηση μιας καταχώρισης στο Airbnb.

Από τον Ιούλιο, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις για να αποτραπούν οι ακυρώσεις κεντρικού υπολογιστή, όπως:

  • Προσαρμογή στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις κράτησης μειώνοντας τη διαθεσιμότητα του ημερολογίου. Αυτό δίνει στους νέους οικοδεσπότες μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία πριν από την πρώτη τους κράτηση.
  • Νέα εργαλεία τιμολόγησης για τους οικοδεσπότες που τους επιτρέπουν να βλέπουν εύκολα την τιμή που πληρώνουν οι επισκέπτες, ώστε να αποφευχθεί η ανακριβής τιμολόγηση.
  • Αυστηρότερες συνέπειες και πολιτικές για ακυρώσεις κεντρικού υπολογιστή που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Μετά από αυτές τις ενημερώσεις, το τελευταίο τρίμηνο του 2023, οι ακυρώσεις κεντρικών υπολογιστών μειώθηκαν 36%.

Κατάργηση καταχωρίσεων χαμηλής ποιότητας

Τον Απρίλιο του 2023, η Airbnb παρουσίασε ένα ενημερωμένο σύστημα ποιότητας φιλοξενίας.
Ακολουθεί μια πιο στοχευμένη και ολιστική προσέγγιση για την καλύτερη αξιολόγηση των καταχωρίσεων που ενδέχεται να απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της κοινότητας όσον αφορά ζητήματα ποιότητας με τη διαμονή. Τους πρώτους τρεις μήνες, αφαίρεσε 12.000 καταχωρίσεις χαμηλής ποιότητας.

Έκτοτε, κατάργησε 100.000 καταχωρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνεχίζουν να παρέχουν μια κατώτερη εμπειρία στους επισκέπτες.

Συνεχίζει να αξιολογεί κάθε καταχώριση μετά από κάθε διαμονή για να διασφαλίσει ότι παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σύνολο αφαιρέσεων που έχει κάνει ποτέ, ενώ παράλληλα ετοιμάζει νέα εργαλεία για να αποτρέψει την καταχώριση αυτών των κατοικιών.

Προτού αφαιρεθεί μια καταχώριση η πλατφόρμα συνεργάζεται στενά με τους οικοδεσπότες. Τους παρέχει εκπαίδευση και συμβουλές με πρακτικά σχόλια σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους, όλα απευθείας στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού τους.

Έξυπνη ενσωμάτωση με το Schlage live σύντομα

Αυτόν τον μήνα, οι οικοδεσπότες με καταχωρίσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα μπορούν να συνδέσουν συμβατές έξυπνες κλειδαριές Schlage με τον λογαριασμό τους στην Airbnb. Ετσι, δημιουργούν αυτόματα μοναδικούς κωδικούς για κάθε κράτηση.

Τους πρώτους μήνες της πρόσβασης στις έξυπνες κλειδαριές Airbnb, οι επισκέπτες είχαν συντριπτικά θετικές εμπειρίες, με μέση βαθμολογία check-in 4,96.

Αυτή η ενσωμάτωση θα κυκλοφορήσει στο σύστημα Yale αργότερα μέσα στο έτος, ενώ η πλατφόρμα διαμονής θα παρουσιάσει ακόμη περισσότερες ενημερώσεις προϊόντων στην Ενημέρωση Καλοκαίρι 2024, τον Μάιο.