Η ινδική κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές της για τον COVID για τις διεθνείς αφίξεις. Η χώρα αποφάσισε να καταργήσει την κατηγορία των χωρών σε κίνδυνο.

Η Ινδία έχει συστήσει αυτοέλεγχο για 14 ημέρες για τα συμπτώματα, αντί του προηγούμενου κανόνα της κατ’ οίκον καραντίνας για 7 ημέρες. Οι νέες οδηγίες για τους διεθνείς ταξιδιώτες θα ακολουθηθούν από σήμερα, 14 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, υπάρχει ανάγκη παρακολούθησης της συνεχώς μεταβαλλόμενης κατάστασης. Το υπουργείο είπε επίσης ότι οι οικονομικές δραστηριότητες πρέπει να αναλαμβάνονται ανεμπόδιστα. Οι επιβάτες θα πρέπει να ανεβάσουν αρνητική αναφορά RT-PCR, η οποία πρέπει να ληφθεί 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Επιπλέον, οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να ανεβάσουν πλήρως εμβολιασμένα πιστοποιητικά και προγράμματα.

Οι επιβάτες πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο αυτο-δήλωσης που διατίθεται στην Πύλη Διαδικτύου Suvidha, μαζί με το ιστορικό ταξιδιού τους, που χρονολογείται από 14 ημέρες.

Μια εναλλακτική λύση για τη μεταφόρτωση της αναφοράς RT-PCR είναι ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο επιβάτης έχει λάβει και τα δύο εμβόλια. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για επιβάτες που φτάνουν από επιλεγμένες 72 χώρες. Τα προγράμματα εμβολίων για αυτές τις χώρες έχουν αναγνωριστεί από την ινδική κυβέρνηση.

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι θα γίνει τυχαία δειγματοληψία περίπου του 2&% των διεθνών ταξιδιωτών στα αεροδρόμια. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δώσουν τα δείγματά τους και στη συνέχεια μπορούν να φύγουν από το αεροδρόμιο.