Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Lufthansa Group προσφέρει νέες προτάσεςι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την εξαγορά της ITA Airways.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού αξιολογούν επί του παρόντος εάν η συμφωνία για την αγορά του ιταλικού αερομεταφορέα, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2023, μπορεί να προχωρήσει. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αρχές Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πώς η Κομισιόν έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η εξαγορά θα αυξήσει τις τιμές σε πτήσεις ή θα «μειώσει την ποιότητα» αεροπορικών υπηρεσιών από/προς την Ιταλία.

Επίσης υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κυριαρχία των Lufthansa και ITA Airways στο αεροδρόμιο Λινάτε σε Μιλάνο καθώς και σε ορισμένες υπερατλαντικές διαδρομές.

Νέες παραχωρήσεις από Lufthansa Group για την εξαγορά της ITA Airways

Οπως αναφέρει η Corriere della Sera η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποδεχθεί τις πιο πρόσφατες προτάσεις της Lufthansa. Αυτές, περιλαμβάνουν:

  • Την παραίτηση 15 έως 17 ημερήσιων ζευγών slots στο Λινάτε.
  • Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε ανταγωνιστές να πάρουν μερικές από τις πτήσεις της ITA και να τις μετατρέψουν σε έμμεσες πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό σε άλλη πόλη της ΕΕ και μετά σε προορισμούς των ΗΠΑ, όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Ουάσιγκτον.
  • Η κρατική ITA -διάδοχος της Alitalia– θα παραδώσει επίσης απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη στη Βόρεια Αμερική σε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Στόχος είναι να δοθεί στους επιβάτες μια επιπλέον επιλογή μεταξύ δύο έμμεσων πτήσεων και μιας απευθείας πτήσης προς ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ.