Ο εγχώριος τουρισμός φαίνεται πως δεν είναι αρκετός για να στηρίξει τη βιομηχανία τουρισμού στο Μπαλί.

Λόγω κορωνοϊού ο τουρισμός βασίστηκε στους ντόπιους ταξιδιώτες. Ο αριθμός των ταξιδιών από εγχώριους τουρίστες αυξήθηκε κατά 19,81% στα 8,61 εκατομμύρια το 2020.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ινδονησίας (BPS).

Την ίδια περίοδο, οι αφίξεις ξένων στο διεθνές αεροδρόμιο I Gusti Ngurah Rai μειώθηκαν κατά 83% σε 1,05 εκατ.

Νέα πρωτοβουλία νέα στόχευση

Το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας επινόησε την πρωτοβουλία WorkfromBali. Η κυβέρνηση επέλεξε το Μπαλί για πολλές εκδηλώσεις για να υποστηρίξει τον τουρισμό σε αυτό το νησί.

Συνολικά στην Ινδονησία, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών μειώθηκε κατά 28,19% στα 518,58 εκατ. το 2021. Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών μειώθηκε κατά 74,84% στα 4,05 εκατ.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας, Sri Mulyani Indrawati, ζήτησε από το Μπαλί να αναπτύξει βιομηχανίες πέρα ​​από τον τουριστικό τομέα.

Συγκεκριμένα, πρότεινε η κυβέρνηση της επαρχίας του Μπαλί να αναπτύξει μια άλλη βιομηχανία, όπως η γεωργία, για να στηρίξει την οικονομία της.

«Το Μπαλί έχει μεγάλες δυνατότητες με το σύστημα άρδευσης Subak και το δυναμικό γης για βιολογική καλλιέργεια. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Sri Mulyani.

Υπενθύμισε στο Μπαλί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως μάθημα για να σταματήσει να βασίζεται σε μία πηγή εισοδήματος.

Επεσήμανε ότι το Μπαλί πρέπει να αναπτύξει τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις του. Μάλιστα η κεντρική κυβέρνηση σχεδιάζει να τις υποστηρίξει προσφέροντας δάνεια, επιδοτήσεις επιτοκίου και τεχνική βοήθεια στους συμμετέχοντες.